Πρόεδρος ΟΣΕ για την παρολίγον σύγκρουση στους Αγίους Αναργύρους: Υπήρχαν μέτρα

Εξηγήσεις για το συμβάν στο Προαστιακό παρείχε ο πρόεδρος του ΟΣΕ 

Πρόεδρος ΟΣΕ για την παρολίγον σύγκρουση στους Αγίους Αναργύρους: Υπήρχαν μέτρα
1'

«Για λανθασμένη εντολή» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης σχετικά με την παρολίγον σύγκρουση των τρένων στους Αγίους Αναργύρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να είχαμε μετωπική σύγκρουση. «Πριν φτάσει στην μονή γραμμή, στα 500 μέτρα, έχει ήδη αναγγελθεί, ότι έρχομαι στην ίδια κατεύθυνση. Κάνουν και οι δύο αυτόματα πέδηση. Και οι ταχύτητες είναι χαμηλές. Αν δεn υπήρχαν μέτρα ασφαλείας θα υπήρχε σύγκρουση, αλλά υπήρχαν», είπε.

Υπενθυμίζεται από θαύμα απεφεύχθη μία ακόμη τραγωδία με μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των οδηγών γλιτώσαμε τα χειρότερα, όπως περιέγραψε ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 1210, Δημήτρης Κουτσιάφτης, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «ο συνάδελφος ξεκίνησε την αμαξοστοιχία βγάζοντας αναγγελία, ως έπρεπε και εγώ μέσω του ασυρμάτου του φώναξα 1307 σταμάτα, έχω φύγει εδώ και ώρα από την Αθήνα. Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Εκείνη την ώρα αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, προχώρησα σε πλήρη πέδη της αμαξοστοιχίας για μείωση ταχύτητας αλλά ταυτόχρονα να μην αντιληφθούν οι επιβάτες ότι υπάρχει κίνδυνος. Μας χώριζε περίπου ένα χιλιόμετρο».

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Αν δεν είχα αντιληφθεί ότι υπάρχει κίνδυνος δεν θα είχαμε προλάβει να κάνουμε τίποτα. Έπρεπε το ΣΚΑ να ενημερώσει τον συνάδελφο να περιμένει».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή