Αταλάντη: Θρασύτατοι Ρομά εκβιάζουν οδηγούς

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στα ΣΕΑ Αταλάντης και την γύρω περιοχή με τους Ρομά

Αταλάντη: Θρασύτατοι Ρομά εκβιάζουν οδηγούς
2'

Περιπετειώδες ήταν το πρωινό της Κυριακής για μία οικογένεια στα ΣΕΑ Αταλάντης που ταξίδευε στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο οδηγός του οχήματος μέσα στα λίγα λεπτά που έμεινε στο κατάστημα, δύο νεαροί Ρομά «ξήλωσαν» τον ένα υαλοκαθαριστήρα του οχήματος και στη συνέχεια τον εκβίαζαν να αγοράσει από αυτούς άλλον με 80€ (!).

Ο οδηγός βρέθηκε σε τρομερά δύσκολη θέση γιατί όλα αυτά γινόταν μπροστά στα δυο μικρά παιδιά του (ηλικίας 4 και 6 ετών) και ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του, ώστε να μην γίνει κάποια συμπλοκή με απρόβλεπτες συνέπειες και σίγουρα τραυματική για την ψυχολογία των μικρών παιδιών.

Τελικά έπειτα από διαπραγμάτευση τους έδωσε 25€ για να μπορέσει να αποχωρήσει από το σημείο χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει, πάντα σκεπτόμενος την οικογένειά του.

«Έχω πολύ θυμό μέσα μου. Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει εάν δεν είχα μαζί τα παιδιά μου. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και μάλιστα μέσα σε ένα υποτίθεται "ασφαλές" περιβάλλον, που μπορεί να σταματήσει ένας ταξιδιώτης. Η ατιμωρησία τους έχει αποθρασύνει εντελώς. Ειλικρινά δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που συνέβη και αισθάνομαι βαθειά προσβεβλημένος και ταπεινωμένος ως πολίτης αυτής χώρας...», είπε στο LamiaReport ο οδηγός που είχε την πρωινή περιπέτεια στο ΣΕΑ Αταλάντης.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στα ΣΕΑ Αταλάντης.

Οι Ρομά έχουν κάνει και καταυλισμό εκεί κοντά, δίπλα ακριβώς από τον παράδρομο της εθνικής και μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και διερχόμενων οδηγών πετάγονται μέσα στο δρόμο και προσπαθούν να σταματήσουν αυτοκίνητα με το πρόσχημα να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες και άλλα αξεσουάρ, με μεγάλο κίνδυνο να τους παρασύρει κάποιο όχημα ή να προκληθεί τροχαίο, στην προσπάθεια κάποιου οδηγού να τους αποφύγει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή