Θεσσαλονίκη: Ο 46χρονος που παρέσυρε οικογένεια είχε εντοπιστεί να οδηγεί μεθυσμένος πέντε φορές

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε την οικογένεια στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
2'

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε την οικογένεια στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο 46χρονος, υποστήριξε ότι είχε πιεί μόνο ένα ποτήρι τσίπουρο με το φαγητό και ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε. Το σημείο που έγινε η παράσυρση είναι επικίνδυνο, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν ο 46χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι πεζών, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με το παιδί τους στον δρόμο.

Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλικτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και κατέληξε μέσα στο χωράφι. Ο 46χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ, έχει τραυματιστεί ελαφρώς ενώ το ζευγάρι εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Το δίχρονο παιδί του ζευγαριού έλαβε εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι των παπούδων του χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί στους γονείς του. Η γυναίκα μάλιστα που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα κύησης, έχασε το έμβρυο.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 46χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης κατά τη διάρκεια του τροχαίου, ποινική δίωξη για κακούργημα.

Ο 46χρονος κατά το παρελθόν είχε βρεθεί άλλες 5 φορές να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Η παράσυρση της οικογένειας στις 11 Σεπτεμβρίου ήταν η 6η φορά που συνελήφθη.

Ο λόγος που συνέχισε να οδηγεί και δεν του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα ήταν καθώς υπήρχε κενό στο νομικό πλαίσιο, το οποίο άλλαξε μόλις τον περασμένο Μάιο.

Πλέον, η επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι κακούργημα ειδικά όταν επιφέρει τον θάνατο κάποιου ανθρώπου. Η άδεια οδήγησης του είχε αφαιρεθεί για κάποιες μέρες αλλά στη συνέχεια του δινόταν πίσω και έτσι μπορούσε να οδηγεί ξανά.

Σχετικές ειδήσεις