Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Σέρβο που σκόρπισε τον θάνατο στους δρόμους της Κρήτης

Αυξημένα τα περιστατικά οδηγών υπό την επήρεια μέθης
3'

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ασυνείδητο οδηγό, που σκότωσε 85χρονο στη Σητεία και εκσφενδόνισε δύο γυναίκες στα Μάλια, ενώ οδηγούσε μεθυσμένος.

Ο 47χρονος Σέρβος που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, αφού σκότωσε έναν 80χρονο πεζό στην Σητεία αφέθηκε ελεύθερος και μία εβδομάδα μετά πάλι μεθυσμένος παρέσυρε δύο τουρίστριες στη Χερσόνησο, οι οποίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η κόρη του 80χρονου μίλησε στο Mega όπου ξέσπασε για τον Σέρβο που παραμένει υπό κράτηση και θα δικαστεί τη Δευτέρα.

«Παρέσυρε και σκότωσε μεθυσμένος τον μπαμπά μου που περπατούσε στην άκρη του δρόμου. Μέσα στον πανικό μας δε βρήκαμε δικηγόρους θεωρήσαμε όμως ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που έπρεπε το αυτονόητο για εμάς, να προφυλακιστεί….δυστυχώς δεν έγινε αυτό», ανέφερε αρχικά η κόρη του 80χρονου, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Ήταν τόσο πολύ μεθυσμένος που δεν είδε τον άνθρωπο στο δρόμο. Ο ανακριτής και εισαγγελέας προφανώς δε βρήκαν την κατηγορία του θανάτου τόσο τραγική και τον άφησαν έξω ελεύθερο. Εμείς την Παρασκευή το μεσημέρι θάβαμε τον άνθρωπο μας και αυτός ήταν έξω ελεύθερος να μπορεί να κυκλοφορεί να κάνει τη ζωή του. Του είπαν ότι μπορεί να φύγει να πάει όπου θέλει και απλά να παρουσιάζεται στην πρεσβεία. Αυτός ήταν ο όρος για να βγει έξω το καταλαβαίνετε;».

Ο 47χρονος παρά το ότι η οδηγική του συμπεριφορά κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο αφέθηκε ελεύθερος αλλά δεν έβαλε μυαλό. Λίγες ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό με τον ηλικιωμένο κατάφερε να ενοικιάσει -άγνωστο πως- αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα. Ο Σέρβος ήπιε ξανά και παρέσυρε κάτω από τις ρόδες του δύο τουρίστριες από την Τσεχία 25 και 50 ετών στην περιοχή των αρχαιοτήτων στα Μάλια.

«Ποιοι νόμοι άλλαξαν και έγιναν πιο σκληροί; Είναι κακούργημα, και είναι έξω. Με ποια κριτήρια τον άφησαν έξω ο εισαγγελέας και ο ανακριτής; Δηλαδή άλλοι νόμοι υπάρχουν στην Κρήτη κι άλλοι στη Θεσσαλονίκη κι άλλοι νόμοι στην Αθήνα;», υπογραμμίζει η νύφη του 80χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρίστας από την Σερβία λίγες μέρες πριν προκαλέσει το θανατηφόρο ατύχημα με τον ηλικιωμένο παραλίγο να πατήσει με το αυτοκίνητο του ένα παιδί στα Έξω Μουλιανά.

«20 ημέρες πριν συμβεί αυτό με τον μπαμπά μου ήταν κάθε μέρα στη Σητεία σε καφενείο και έπινε και λίγες μέρες πριν από αυτό με τον μπαμπά μου την Τρίτη σε καφενείο στα Μουλιανά σε κατάσταση μέθης παραλίγο να παρασύρει παιδί του πήραν τα κλειδιά και προσπάθησαν να τον κρατήσουν εκεί», πρόσθεσε η κόρη του 80χρονου.

Ο 47χρονος Σέρβος θα δικαστεί τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ στο άλλο άκρο της Ελλάδας ακόμη ένας μεθυσμένος οδηγός στη Θεσσαλονίκη παρέσυρε νεαρό ζευγάρι στη Θέρμη με αποτέλεσμα να χάσει η γυναίκα το αγέννητο παιδί που κυοφορούσε πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο οδηγός στο παρελθόν έχει πιαστεί πέντε φορές να οδηγεί μεθυσμένος.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:

Μάστιγα τα τροχαία – Αύξηση του αριθμού των οδηγών υπό την επήρεια μέθης

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση των οδηγών που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Στο πρώτο 8μηνο του 2024 σημειώθηκαν 21.603 παραβάσεις. Ενώ στο πρώτο 8μηνο του 2023 είχαν γίνει 18.413 παραβάσεις. Πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 17,3%.

Δυστυχήματα στην άσφαλτο

Στο πρώτο 8μηνο του 2024 σημειώθηκαν 400 δυστυχήματα. Την αντίστοιχη περίοδο του 2023 είχαν γίνει 398.