Κεφαλονιά: Σοβαρό ατύχημα στο αεροδρόμιο - Τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα

Σοβαρό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ηλικιωμένων σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Κεφαλονιά: Σοβαρό ατύχημα στο αεροδρόμιο - Τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα
2'

Σοβαρό ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, στην πτήση από Κεφαλονιά για Αθήνα, με θύματα τρεις ηλικιωμένες γυναίκες από την Κεφαλονιά, με αναπηρικά καροτσάκια, που εκείνη την ώρα επιχειρούσαν να εισέλθουν μέσα στο αεροσκάφος με αναβατόριο.

Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr, σύμφωνα με μαρτυρίες, το ατύχημα σημειώθηκε όταν το αναβατόριο έφτασε στο ύψος που βρίσκονται οι πόρτες του αεροσκάφους και για άγνωστο λόγο υποχώρησε βίαια. Ως αποτέλεσμα ήταν το ένα από τα καρότσια έφυγε από το αναβατόριο, με τη μια ηλικιωμένη γυναίκα να βρεθεί από ύψος στο κενό και στην συνέχεια στην πίστα του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος, οι πόρτες του αναβατορίου άνοιξαν με αποτέλεσμα, η μια εκ των τριών να πέσει έξω από το μηχανισμό ανύψωσης απο μεγάλο ύψος. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την ηλικιωμένη γυναίκα τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Ελαφρύτερο τραυματισμό υπέστησαν οι άλλες δύο ηλικιωμένες γυναίκες, που βρίσκονταν μέσα στο αναβατόριο, αλλά ευτυχώς τα αναπηρικά καρότσια τους δεν έπεσαν από αυτό. Μεταφέρθηκαν και αυτές εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Η ανακοίνωση της Fraport για το περιστατικό

H Fraport για το περιστατικό τραυματισμού τριών επιβατών με μειωμένη κινητικότητα κατά τη διάρκεια της επιβίβασης στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου», το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση και λειτουργία της Fraport Greece, σημειώθηκε περιστατικό τραυματισμού κατά τη διάρκεια της επιβίβασης τριών επιβατών με μειωμένη κινητικότητα, σε πτήση με προορισμό την Αθήνα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου και οι ομάδες ασφαλείας, καθώς και η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (Μ.Α.Ε.Δ.Υ), ενεργοποιήθηκαν άμεσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους επιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση. Η Fraport Greece βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ενώ οι υπηρεσίες του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες αρχές και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή