Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών - Η σπουδαία πορεία του

Πέθανε ο πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, ηθοποίος επίσης, Ντίνος Καρύδης
Eurokinissi
4'

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη.

Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε μέσα από ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας’Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..» γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως αριστούχος φοιτητής της Δραματικής Σχολής Αθηνών και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα. Ήταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.

Η κηδεία του Ντίνου Καρύδη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η ταινία που έκανε γνωστό τον Ντίνο Καρύδη ήταν «Η Αλίκη στο Ναυτικό». «Πήγα για να κάνω απλά έναν ρόλο. Τον ρόλο του ναύτη. Μας είχαν δώσει εντολή σε όλους εμάς στους κομπάρσους να μη μιλάμε. Έρχεται ο Κωνσταντάρας, που υποδυόταν τον πλοίαρχο, και λέει στο υποτιθέμενο πλήρωμα: «Κατεβάστε τα χέρια σας». Όταν φτάνει μπροστά μου, μου λέει: «Πώς σε λένε εσένα παιδί μου;». Και εγώ απαντάω, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε, βάσει σεναρίου: «Αποστόλου Νικόλαος του Ιωάννου». το μεσημέρι με φώναξε ο Κωνσταντάρας μέσα στο γραφείο του Σακελλάριου και είπε του Αλέκου: «Είναι μαθητής σου αυτός;» Ο Σακελλάριος του απάντησε αρνητικά και τότε ο Κωνσταντάρας του είπε: «Να τον πάρουμε. Είναι πολύ καλός. Να τον πάρεις». Με κοίταξε ο Σακελλάριος και μου είπε: «Θες να γίνεις ηθοποιός;» Εγώ δεν ήξερα τι μου γινόταν. Και έτσι γράφτηκα στη σχολή υποκριτικής του Σακελλάριου και έγινα ηθοποιός. Και πέρασα με άριστα. Είχα μαγευτεί από όλα αυτά που έζησα» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην Espresso.

Πατέρας της ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη

Ο Ντίνος Καρύδης, πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοιτώντας με άριστα από τη Δραματική Σχολή Αθηνών, ξεκίνησε γρήγορα την πορεία του στον χώρο του θεάτρου. Έπειτα, συμμετείχε σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Οι σημαντικές ταινίες που έπαιξε

Σημαντικές ταινίες στις οποίες έλαβε μέρος περιλαμβάνουν το «Αλοίμονο στους νέους», όπου πραγματοποίησε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, καθώς και τις ταινίες «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Υπάρχει και φιλότιμο», «Διπλοπενιές», «Υπολοχαγός Νατάσσα», «Το αγκίστρι», «Ερωτική συμφωνία» και άλλες.

Συμμετοχή σε δημοφιλείς σειρές

Στην τηλεόραση είχε συμμετοχή από την εποχή της ΥΕΝΕΔ με την σειρά «Ο άγνωστος πόλεμος», ενώ εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στα «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα»,«Μπελάδες για δύο», «Λόγω τιμής», «Εραστής Δυτικών προαστίων», «Φίλα τον βάτραχό σου».

Δεκάδες μεταγλωττίσεις

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, ο Ντίνος Καρύδης διακρίθηκε και ως ένας από τους κορυφαίους στον χώρο της μεταγλώττισης. Δάνεισε τη φωνή του σε πολλές δημοφιλείς σειρές μεταγλωττισμένες στα ελληνικά, όπως το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», «Σεβάχ ο Θαλασσινός» και «Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου».

Σχετικές ειδήσεις