Ντίνος Καρύδης: Η ιστορία αγάπης που κράτησε 55 χρόνια και η φιλία με την Αλίκη και την Τζένη

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 85 του χρόνια, ο Ντίνος Καρύδης, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο και φυσικά ακόμα πιο σπουδαίους ρόλους.

Ντίνος Καρύδης: Η ιστορία αγάπης που κράτησε 55 χρόνια και η φιλία με την Αλίκη και την Τζένη
2'

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 85 ετών, ο Ντίνος Καρύδης. Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1938, στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος ή Ντίνος, αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή Αθηνών και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο.

Η αναγνώριση όμως, όπως και για όλους τους ηθοποιούς της εποχής του, ήρθε μέσα από τον κινηματογράφο με τους περισσότερους να τον θυμούνται σε έναν από τους πρώτους ρόλους του στο μεγάλο πανί, στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Ο Ντίνος Καρύδης παντρεύτηκε με την Τζούλια Αργυροπούλου στις 21 Φεβρουαρίου του 1969. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει και τη μοναχοκόρη τους, Σμαράγδα Καρύδη.

201911151123560.0026_NTINOS_KARIDIS_TZOYLIA_ARGIROPOYLOY_14112019.jpg

Οι τρεις τους υπήρξαν μία από τις πιο δεμένες οικογένειες και όπως είναι φυσικό, η απώλεια του Ντίνου Καρύδη έχει βυθίσει στο απόλυτο πένθος τις δύο γυναίκες της ζωής του.

Η Αλίκη και η Τζένη

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Λοιπόν το 2022, ο Ντίνος Καρύδης είχε αναφερθεί για τη φιλία που τον έδενε στο παρελθόν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και για τη συνεργασία του με την Τζένη Καρέζη.

Είχε πει τότε: «Θα σου αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά που νομίζει ο κόσμος ότι έγινε κατά λάθος, ενώ έγινε σε συνεννόηση με την Αλίκη. Στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπό μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος.

Αυτό το λέω για πρώτη φορά, θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα. Ήταν φίρμα ήδη.

Στο τέλος ήσασταν δίπλα στην Αλίκη;

Όχι δεν ήμουν και όταν έφυγε το έμαθα οδηγώντας ένα αυτοκίνητο. Το έμαθα από το ραδιόφωνο και σοκαρίστηκα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή