Ποιος ήταν ο ηθοποιός Καρύδης - Ποια ταινία του άνοιξε τις πόρτες - Η γνωριμία με Κωνσταντάρα

Συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Καρύδης - Ποια ταινία του άνοιξε τις πόρτες - Η γνωριμία με Κωνσταντάρα
2'

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοπινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως αριστούχος φοιτητής της Δραματικής Σχολής Αθηνών και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα.

Ήταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.

Στην ανάρτηση του ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρει: «Αγαπημένε μου φίλε καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανιψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το '80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου και την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπάμε πάντα και θα σε αποχαιρετήσουμε την Τρίτη στις 13.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου..Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα δύο σου αγαπημένα πλάσματα».

Η ταινία που έκανε γνωστό τον Ντίνο Καρύδη ήταν «Η Αλίκη στο Ναυτικό». «Πήγα για να κάνω απλά έναν ρόλο. Τον ρόλο του ναύτη. Μας είχαν δώσει εντολή σε όλους εμάς στους κομπάρσους να μη μιλάμε. Έρχεται ο Κωνσταντάρας, που υποδυόταν τον πλοίαρχο, και λέει στο υποτιθέμενο πλήρωμα: «Κατεβάστε τα χέρια σας». Όταν φτάνει μπροστά μου, μου λέει: «Πώς σε λένε εσένα παιδί μου;». Και εγώ απαντάω, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε, βάσει σεναρίου: «Αποστόλου Νικόλαος του Ιωάννου». το μεσημέρι με φώναξε ο Κωνσταντάρας μέσα στο γραφείο του Σακελλάριου και είπε του Αλέκου: «Είναι μαθητής σου αυτός;» Ο Σακελλάριος του απάντησε αρνητικά και τότε ο Κωνσταντάρας του είπε: «Να τον πάρουμε. Είναι πολύ καλός. Να τον πάρεις». Με κοίταξε ο Σακελλάριος και μου είπε: «Θες να γίνεις ηθοποιός;» Εγώ δεν ήξερα τι μου γινόταν. Και έτσι γράφτηκα στη σχολή υποκριτικής του Σακελλάριου και έγινα ηθοποιός. Και πέρασα με άριστα. Είχα μαγευτεί από όλα αυτά που έζησα» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην Espresso.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή