Σάμος: Εντοπισμός 20 αλλοδαπών και σύλληψη του Τούρκου διακινητή τους μετά από καταδίωξη

Ο 27χρονος Τούρκος που οδηγούσε το ταχύπλοο με τους μετανάστες στη θεα του περιπολικού σκάφους προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο συνελήφθη 

Σάμος: Εντοπισμός 20 αλλοδαπών και σύλληψη του Τούρκου διακινητή τους μετά από καταδίωξη
1'

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, το οποίο αφού αποβίβασε αλλοδαπούς στις βόρειες ακτές της Σάμου στην περιοχή «ΚΑΜΠΟΥ ΒΟΥΡΛΙΩΤΩΝ», στη συνέχεια κινούταν με ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές προσπαθώντας να διαφύγει.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), τα οποία βρισκόντουσαν σε προγραμματισμένη περιπολία. Ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα των ΠΛΣ και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Ο 27χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) χειριστής του Τ/Χ περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου της Σάμου.

Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Σάμου είκοσι (20) αλλοδαποί (17 άντρες και 03 ανήλικοι). Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο», ενώ κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή