Μάνη: Θα έβγαζαν 2 εκατ. ευρώ από δενδρύλλια κάνναβης 3,5 μέτρων

Στο χώρο της καλλιέργειας είχαν διαμορφώσει ειδικό αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης δενδρυλλίων

Μάνη: Θα έβγαζαν 2 εκατ. ευρώ από δενδρύλλια κάνναβης 3,5 μέτρων
1'

Εντοπίστηκε σε αγροτoδασική περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (16.9.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης, -2- ημεδαποί, ηλικίας 57 και 55 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες (16.9.2024) το πρωί, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο με φυσική συγκάλυψη, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -844- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3,5- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Επιπλέον, στο χώρο της καλλιέργειας είχαν διαμορφώσει ειδικό αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης δενδρυλλίων, καθώς και βοηθητικούς χώρους, που χρησιμοποιούσαν για διαμονή και κατόπτευση της φυτείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο χώρο της φυτείας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 2 σκηνές διαμονής , 2 περίστροφα, 1 σπαθί κι ένα ξίφος.
Τέλος, υπολογίζεται πως η οργάνωση από την εγκληματική της δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν το -1.800.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή