Τούρκοι μαφιόζοι και «Γκρίζοι Λύκοι» κάνουν διακοπές και «λύνουν τους λογαριασμούς τους» στην Ελλάδα

Θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο συμμοριών που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, καταφεύγουν στα ελληνικά νησιά και διαφημίζουν την πολυτελή ζωή τους. Πώς συνδέονται με αιματηρά επεισόδια στην Ελλάδα.
5'

Όπως αναφέρεται σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της Espresso που δημοσιεύει και φωτογραφίες από την προκλητική ζωή τους, πλήθος Τούρκων μαφιόζων βρίσκουν – προσωρινό;- καταφύγιο στη χώρα μας, κουβαλώντας όμως τελικά μαζί τους και τις συγκρούσεις τους. Γεγονός που οδηγεί σε περιστατικά σαν και αυτό της Λούτσας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ της Espresso ο ξανθός γαλανομάτης με τα χτυπημένα τατουάζ έκανε το μοντέλο και παρίστανε τον Ιταλό τουρίστα στη Χίο, μέχρι που το πραγματικό σκοτεινό πρόσωπό του αποκαλύφθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν συνελήφθη καθώς ντόπιοι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του το πιστόλι με τις 41 σφαίρες και ασφαλώς τα πλαστά έγγραφα (ιταλική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης).

Όπως αποκαλύπτει η «Espresso», πρόκειται για τον 40χρονο Emirhan Karademir, σεσημασμένο «νονό», ενταγμένο στην εγκληματική συμμορία του αρχιμαφιόζου Sedat Şahin, ο οποίος είναι δηλωμένος ως ένθερμος υποστηρικτής του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος MHP και εγκεφάλου των διαβόητων Γκρίζων Λύκων!

Ο Karademir, μάλιστα, όπως αποδεικνύεται και στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η «Espresso», εκτός από τα περίστροφα χειριζόταν με επιδεξιότητα και το TikTok όχι μόνο φτιάχνοντας λογαριασμό στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έχοντας μεταμορφωθεί και σε… influencer, ανεβάζοντας βίντεο άλλοτε να οδηγεί super cars (είχε αδυναμία στις Ferrari), άλλοτε να επιδεικνύει τα πανάκριβα ρολόγια και ρούχα που λάνσαρε με αέρα μοντέλου, και άλλοτε να οδηγεί ταχύπλοα σκάφη ή να είναι αραχτός σε τζακούζι και πισίνες πολυτελών ξενοδοχείων!

To έπαιζε τουρίστας

Ακόμη και στην απόβασή του στη Χίο, όπου παρίστανε τον Ιταλό τουρίστα για να ξεφύγει από τον πόλεμο των μαφιόζων στην Τουρκία, ανέβαζε βίντεο όπου μόστραρε το γεμάτο με τατουάζ κορμί του σε κάποια ταβέρνα του νησιού! Δεν δίσταζε, μάλιστα, να ανεβάζει βίντεο ή selfies με φόντο εκκλησίες και κότερα! Ακόμη και την ώρα που έκανε μπάνιο στις παραλίες της Χίου!

Ο «Ιταλός», λοιπόν, για τον οποίο έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον η ΕΥΠ, διέφυγε στην Ελλάδα ως «επικηρυγμένος» απ’ την αντίπαλη συμμορία Sarals, η οποία έχει ως έδρα της τα Αδανα. Την ίδια τύχη είχε ακολουθήσει και ο αρχιμαφιόζος Ramazan Baygara, που στις 10 Μαΐου του 2024 πιάστηκε στους Αμπελόκηπους, έχοντας σε βάρος του 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τον 29χρονο ξετρύπωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μετά τη σύλληψη τον περασμένο Φεβρουάριο στα Χανιά δύο Τούρκων, που ζούσαν σαν σουλτάνοι αλλά είχαν εμπλοκή σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ενώ ο ένας ήταν μέλος της διαβόητης συμμορίας του 29χρονου. Μάλιστα, στο κρησφύγετό τους βρέθηκαν έγγραφα του Ramazan Baygara, τον οποίο είχαν διευκολύνει στη διαφυγή του από την Τουρκία. Στον ακήρυχτο πόλεμο ο 29χρονος είχε χάσει τον αδελφό του, όπως εξάλλου και ο «νονός των νονών» Sedat Şahin, που ανήκει και διευθύνει άλλη πολύ μεγαλύτερη συμμορία. Εδώ και έναν χρόνο, πάντως, έχει χαθεί ο έλεγχος και οι τουρκικές διωκτικές Αρχές προσπαθούν με δεκάδες συλλήψεις να «κοντύνουν» αυτές τις μαφιόζικες οργανώσεις, που τα μέλη τους έχουν… αναβαθμιστεί σε ΤikΤokers επιδεικνύοντας άφοβα τα ολόχρυσα ρολόγια και τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους.

Το έντονο ενδιαφέρον, πάντως, των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών εκδηλώθηκε μετά το μακελειό στη Λούτσα στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, όπου σε παγίδα θανάτου δολοφονήθηκαν και οι έξι Τούρκοι επιβάτες του ασημί αυτοκινήτου. Η ίδια ενέδρα στήθηκε (14/6/2024) και σε σούπερ μάρκετ στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά, όπου εκτελέστηκε 42χρονος Τούρκος υπήκοος. Ο νεαρός δράστης κυνήγησε τους άλλους δύο μέσα στο σούπερ μάρκετ, κι άνοιξε πυρ εναντίον τους την ώρα που αυτοί κατευθύνονταν προς το μανάβικο. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας, ενώ ο άλλος έπεσε στο έδαφος σοβαρά τραυματισμένος. Και οι τρεις τους είχαν όπλα. Ο εκτελεστής, πάντως, που συνελήφθη στο σημείο, μίλησε για «βεντέτα» και ανέφερε στις Αρχές πως πυροβόλησε τα θύματά του γιατί είχαν σκοτώσει κατά το παρελθόν συγγενή του (πληροφορίες αναφέρουν τον πατέρα του)!

Η εμπλοκή της MIT

Για το μακελειό στη Λούτσα η τουρκική MİT «ενημερώθηκε» από το TikTok όταν, πριν στεγνώσει το αίμα των έξι νεκρών, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που ανακυκλώθηκε αστραπιαία από χρήστες στην Τουρκία και το οποίο έδειχνε και με τα ονόματά τους όλους τους εκτελεσθέντες. Αναφέρονταν, μάλιστα, ως τσιράκια του καταζητούμενου στην Τουρκία για σειρά ένοπλων επιθέσεων, αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν.
Η τουρκική αστυνομία τον Απρίλιο του 2023 συνέλαβε 131 μέλη της συμμορίας. Την ίδια ώρα, πάντως, στο TikTok κυκλοφορεί ένα βίντεο που ανακυκλώνεται από χρήστες στην Τουρκία, το οποίο φέρεται ότι δείχνει τους έξι εκτελεσθέντες. Στο TikTok οι αντίπαλοι έγραφαν: «Πετάξαμε έξι “Ντάλτον” μέσα σε μία μέρα και τώρα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι “Ντάλτον” (σ.σ.: έτσι λένε τη συμμορία του Μπογιούν)», ενώ κόκκινα «X» εμφανίζονταν πάνω στον καθέναν τους.

Φίλος του Μπαχτσελί ο «Καπόνε με το μουστάκι»

Ο Sedat Şahin είναι ο αρχηγός της μαφιόζικης ομάδας που φέρει και το όνομά του, γνωστή ως Şahins. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη οργάνωση μαφίας στην Τουρκία, ενώ ο αδερφός του 60χρονου δολοφονήθηκε το 2020 μέσα σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή Pinar της συνοικίας Central Seyhan.

Σχετικές ειδήσεις