Ρέθυμνο: Ανατροπή στην απόπειρα δολοφονίας του κτηνοτρόφου – Πού εστιάζουν οι αρχές για τον δράστη

Μία νέα εκδοχή φαίνεται πως εξετάζει η ΕΛΑΣ για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου, μέσα στο χωράφι του, στο Ρέθυμνο.
2'

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Βιλανδρέδου στο Ρέθυμνο, από την αγριότητα της επίθεσης εναντίον του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου, 69 ετών, μέσα στο ποιμνιοστάσιό του.

Η έρευνα της αστυνομίας στρέφεται πλέον σε ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία και η αστυνομία έχει κατανοήσει τι έχει συμβεί. Τα νέα στοιχεία αφορούν και τις μετέπειτα κινήσεις του δράστη, ενώ, «κλειδί» για την υπόθεση είναι το κόψιμο της γλώσσας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Ο κτηνοτρόφος εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και πλέον, νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Το θύμα της επίθεσης δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς από δράστη, που αναζητείται ακόμη από την αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή (06/09) και μάλιστα, δεν δίστασε να τού κόψει και την γλώσσα.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές διαθέτουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη κτηνοτροφική μονάδα, όπου –σύμφωνα με πληροφορίες– φαίνονται καρέ – καρέ οι κινήσεις του.

Μάλιστα, υπάρχει βίντεο με την επίθεση εις βάρος του θύματος. Στο βίντεο εικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας που φοράει κάλτσα στο κεφάλι του, βγάζει μαχαίρι ή ψαλίδι, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σκύβει και κόβει τη γλώσσα του άτυχου κτηνοτρόφου.

Ο λόγος της επίθεσης σχετιζόταν με τον σασμό που δεν έγινε ποτέ. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου είχε δεχθεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα και η οικογένειά του προχώρησε σε μηνύσεις. Η επίθεση στον κτηνοτρόφο είχε συνδυασθεί με εκείνο το περιστατικό, καθώς θεωρήθηκε πως ήταν η συνέχεια της βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών.