Ηράκλειο: Το επίμαχο τσαντάκι που εξερράγη στο αεροδρόμιο της πόλης

Εξερράγη τσαντάκι με power bank και εκκενώθηκε το αεροσκάφος με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία 

Ηράκλειο: Το επίμαχο τσαντάκι που εξερράγη στο αεροδρόμιο της πόλης
1'

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, που προκλήθηκε από power bank σε τσαντάκι επιβάτιδας. Ο πιλότος, που δεν είχε οπτική εικόνα από την έκρηξη, έδωσε «Mayday», σήμα κινδύνου για άμεση εκκένωση του αεροπλάνου. Και επειδή είχαν επιβιβαστεί αρκετοί επιβάτες, άνοιξε προληπτικά η «τσουλήθρα».

Το χρονικό του γεγονότος

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:55, με προορισμό αεροδρόμιο του Λονδίνου, ωστόσο το περιστατικό αυτό, οδήγησε στην ακύρωση της πτήσης, με τους επιβάτες να αναμένεται να πετάξουν στο προορισμό τους σήμερα το βράδυ με άλλο αεροπλάνο.

788b7e77-8507-486c-af5e-d8f74e1cde9e.jpg

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου, έφτασε άμεσα στο σημείο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να συνδράμει, μιας και δεν εκδηλώθηκε φωτιά, παρά μόνο καπνοί, ενώ για προληπτικούς λόγους, η πτήση ακυρώθηκε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ με άλλο αεροπλάνο. Πέρα από το Power bank, μέσα στο τσαντάκι υπήρχε και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Όπως έγραψε το neakriti.gr νωρίτερα, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιβίβασης, όταν έσκασε το power bank και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο, ενώ έγινε έλεγχος και στο αεροπλάνο, διαπιστώνοντας πως όλα είναι «οκ», με κανέναν ευτυχώς, από τους επιβάτες και το προσωπικό, να μην τραυματίζεται.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή