Νέα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Νέα 24ωρη απεργία ανακοινώθηκε πριν από λίγο
Eurokinissi
4'

24ωρη απεργία ανακοίνωσε πριν λίγο η ΓΣΕΕ στα μέσα Νοεμβρίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη χώρα μας, τα οποία διαμορφώνουν βαρύ κλίμα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Η Ε.Ε. αποφάσισε τη συνέχιση των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος σε όλη τη χώρα δίνοντας έμφαση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλες μεγάλες πόλεις και χώρους εργασίας. Οι δράσεις και η νέα καμπάνια κατά της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης θα εκτυλιχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα κορυφωθεί με 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η ακριβής ημερομηνία της απεργίας μας θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις εκτιμώντας την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για τη δημοκρατική επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου. Δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την αισχροκέρδεια που πυροδοτεί την ακρίβεια και υποβαθμίζει διαρκώς την αγοραστική δύναμη των πολιτών και το βιοτικό τους επίπεδο. Τα δε μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης στέγασης, αναδεικνύονται ως η βασική αιτία αύξησης των τιμών στην αγορά ακινήτων και στα ενοίκια.

Διεκδικούμε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ανυπεράσπιστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση σύναψης και επέκτασης των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αυξήσεις και όρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μελών μας. Απαιτούμε άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, φθηνή και ποιοτική στέγη για όλους.

Απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Απεργία στις 13 Νοεμβρίου αποφάσισε στην σημερινή της συνεδρίαση η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη σημερινή της συνεδρίαση, 17/09/24, εκτιμώντας την ανάγκη πανεργατικής – πανυπαλληλικής απεργίας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απέναντι στην ανάλγητη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που, μια ακόμη χρονιά καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης μέσα στον Νοέμβρη, προτείνοντας σε όλους τους φορείς ως ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 13 του Νοέρμβρη. Στις 10 του Οκτώβρη θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Απεργία 10 Οκτωβρίου – Ποιοι θα τραβήξουν χειρόφρενο

Σε σειρά κινητοποιήσεων θα προχωρήσει το Σωματείο Μηχανοδηγών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία.

Το Σωματείο Μηχανοδηγών θα προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο με γνώμονα για τη διασφάλιση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας αλλά και τη λειτουργία βασικών συστημάτων ασφαλείας. Έτσι, το Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Σάββατο (14/09) αποφάσισε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, το οποίο έχει ως εξής:

24 Σεπτεμβρίου 2024: Στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα εως την λήξη της βάρδιας.

10 Οκτωβρίου 2024: 24ωρη απεργία.

Επίσης αναμένεται νέα 24ωρη απεργία σε ημερομηνία που η ΠΕΠΕ θα προτείνει να αποφασίσουν από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων στην Hellenic Train.

Απεργία στα τρένα: Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι κυρίαρχο αίτημα των μηχανοδηγών είναι η διασφάλιση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, η λειτουργία βασικών συστημάτων ασφαλείας κ.λπ.

Σύμφωνα με την ΠΕΠΕ, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών δεν έχει απαντήσει σε αιτήματά μας (εδώ και μήνες) για συνάντηση. Η νέα διοίκηση της Ηellenic Train παρακολουθεί με απάθεια –που μας προβληματίζει σοβαρά– τη διάλυση, ενώ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ επικαλέστηκε τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης για το συμβάν στα Σεπόλια ΚΑΘΩΣ γνωρίζει ότι αυτός ΔΕΝ τηρήθηκε αφού στον μηχανοδηγό της 1210 δόθηκε και υπόδειγμα 1001 κατά την αναχώρηση του! Η σύγκρουση αποσοβήθηκε λόγω της προσοχής των δύο μηχανοδηγών!

»Με τη λανθασμένη ανακοίνωσή της και προσλαμβάνοντας συνταξιούχους που περιύβριζαν τους νεκρούς συναδέλφους μας στα Τέμπη στοχοποιώντας και το Σωματείο μας, η διοίκηση της Hellenic Train προσπαθεί να υποβαθμίσει/αποκρύψει τις πολιτικές ευθύνες για την απαξίωση του σιδηροδρόμου. Μόνο που έτσι δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα!

»Η απαξίωση, η διάλυση, η υποχρηματοδότηση των σιδηροδρομικών µεταφορών στη χώρα μας κατά συνέπεια συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η προσπάθεια του Σωματείου μας να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση. Μοναδικός σύμμαχός μας η ελληνική κοινωνία».