Απίστευτες εικόνες: Πλιάτσικο στις σιδηροδρομικές γραμμές - Κλέβουν ακόμη και τις ράγες

Συγκλονίζουν οι εικόνες που κατέγραψε drone από τους σταθμούς σε Θήβα και Θριάσειο - Δεν λογαριάζουν τίποτα οι δράστες

Απίστευτες εικόνες: Πλιάτσικο στις σιδηροδρομικές γραμμές - Κλέβουν ακόμη και τις ράγες
INTIME NEWS
2'

Πλιάτσικο, κόψιμο καλωδίων, φωτιές και πετροπόλεμος. Αυτή φαίνεται πως είναι η καθημερινότητα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων είναι αποκαλυπτικό.

Άγνωστοι σε κοινή θέα λεηλατούν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τους σιδηρόδρομους την ώρα μάλιστα που από δίπλα του περνούν οι συρμοί. Οι εικόνες που κατέγραψε το drone από τον σταθμό της Θήβας είναι συγκλονιστικές.

Οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σπάνε τα τσιμεντένια περιβλήματα για να τραβήξουν τα καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης. Με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης.

«Αυτό σημαίνει ότι όλα κοκκινίζουν στο πίνακα και ότι δεν υπάρχει εικόνα για το που βρίσκεται το τρένο οπότε αντιλαμβάνεστε ότι όλα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα ώστε να συντηρηθεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας», σημειώνει μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης.

Παρόμοιες εικόνες και στον σταθμό στο Θριάσειο. Οι επιτήδειοι σκάβουν και θάβονται μέσα σε σωλήνες τηλεδιοίκησης για να κόψουν καλώδια.

«Σκοπός τους είναι ο χαλκός αλλά στο μυαλό μας έχουμε και το σενάριο της δολιοφθοράς. Το χειρότερο που έχω δει είναι πάνω από γέφυρα να πέσει τσιμεντόλιθος», αναφέρει ο Γιάννης Φεστερίδης, προϊστάμενος ασφαλείας εγκαταστάσεων ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ πρόκειται για ολιγομελής ομάδες που δρουν το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών. Οι δράστες στη συνέχεια συνήθως μεταφέρουν και καίνε τα καλώδια στον καταυλισμό του Ασπρόπυργου και πωλούν τον καθαρό χαλκό σε παράνομα χυτήρια.

Το ενδιαφέρον των κυκλωμάτων ΣΚΡΑΠ έχει μετατοπιστεί στην ηλεκτροκίνηση καθώς έχει μία από τις καλύτερες ποιότητες σκληρού ηλεκτρολυτικού χαλκού.

Τα συμβάντα σημειώνονται καθημερινά με τις αστυνομικές αρχές να λαμβάνουν πάνω από 10 τηλεφωνήματα για παρόμοια περιστατικά.

Μάλιστα οι δράστες δεν διστάζουν να κλέψουν ακόμα και τις ράγες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αυτοκινήτου που εντόπισαν οι αστυνομικοί στον Ταύρο το οποίο είχε στο εσωτερικό του πάνω από 500 κιλά σιδηροδρομικού υλικού από εργασίες αλλαγής γραμμών στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είναι λογικό τα συνεχόμενα περιστατικά έχουν θορυβήσει την διοίκηση του ΟΣΕ η οποία τα τελευταίο διάστημα χρησιμοποιεί drones για την επιτήρηση των επικίνδυνων περιοχών.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή