Πάτρα: Κατάληψη μετά τον ξυλοδαρμό του Γυμνασιάρχη από πατέρα μαθητή

Πάτρα: Οι μαθητές του Γυμνασίου Σχολείου, όπου σημειώθηκε το περιστατικό βίας σε βάρος του Διευθυντή, προχωρούν την Τετάρτη σε κατάληψη του σχολείου.

Πάτρα: Κατάληψη μετά τον ξυλοδαρμό του Γυμνασιάρχη από πατέρα μαθητή
EUROKINISSI.
1'

Κατάληψη στο 19ο Γυμανάσιο Πατρών θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές του σχολείου σήμερα, Τετάρτη, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Γυμνασιάρχη τους, ο οποίος δέχθηκε επίθεση την Τρίτη από τον πατέρα ενός μαθητή.

Σημειώνεται πως ο διευθυντής του σχολείου έχει υποβάλει μήνυση.

Την ίδια στιγμή, το συμβάν έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδίκασε έντονα την επίθεση, τόσο λεκτική όσο και σωματική, προς τον Διευθυντή. Τονίζεται ότι τέτοιες πράξεις υπονομεύουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και είναι πλήγμα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. υπογραμμίζεται ότι τέτοιες επιθέσεις αντικατοπτρίζουν την κρίση αξιών και θεσμών που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οδηγούν στην περαιτέρω υποτίμηση του ρόλου των εκπαιδευτικών. Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινό αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρότι συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες.

Το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του προς τον Διευθυντή και δηλώνει ότι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες ενέργειες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή