Χανιά: «Πόλεμος» για τα αδέσποτα αμνοερίφια στην Κίσσαμο - «Είμαι και εγώ παθών», λέει ο Δήμαρχος

Το παρών στην συνάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος μετέφερε την αδυναμία του Δήμου να εφαρμόσει το νόμο
3'

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Κισσάμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του συλλόγου ενάντια στην αδεσποτεία, στη διάρκεια της οποίας, η δικηγόρος Βάσω Πανταζή εξήγησε στους παρευρισκόμενους πόσο σημαντικό είναι να δώσουν κατάθεση στον ανακριτή, να δηλώσουν υποστήριξη της κατηγορίας να κρατήσουν -όπως είπε- τη δικογραφία ζεστή.

Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «μάχης» κατοίκων της ανατολικής Κισσάμου με μέλη τεσσάρων φερόμενων συμμοριών που εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στα Χανιά μετά από συσχέτιση 250 δικογραφιών σε βάρος τους για απειλές, εκβιασμούς, επιθέσεις, κλοπές, φθορές ξένων περιουσιών και αδεσποτία παραγωγικών ζώων. Τα 65 θύματα των φερόμενων συμμοριών θα εκπροσωπηθούν στη δίκη ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης ακούστηκαν σοκαριστικές καταγγελίες για συνέχιση των ίδιων πρακτικών παρά τις προφυλακίσεις, για εκβιασμούς και απειλές αλλά και για πιέσεις που δέχονται μάρτυρες να αλλάξουν τις καταθέσεις τους, ακόμα και από δικηγόρους των κατηγορουμένων!

Ακόμα, από στοιχεία που παρουσίασαν τα μέλη του συλλόγου, φαίνεται πως η συγκεκριμένη οικογένεια κτηνοτρόφων ακόμα και μέχρι σήμερα λαμβάνει ετήσια επιδότηση 86.000 ενώ ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, δήλωσε αδυναμία κατάσχεσης των ζώων (σσ οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για αδέσποτα) ενώ εκτίμησε ότι η οικονομική ζημιά του Δήμου από τις κλοπές νερού ξεπερνά τα 100.000 ευρώ!

Και όλες αυτές οι κατηγορίες μπροστά στην τοπική ΕΛΑΣ, της οποίας εκπρόσωποι τόνισαν ανεπίσημα ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί δεκάδες αν όχι εκατοντάδες φορές αλλά όμως αφήνονταν ελεύθεροι καθώς δεν είχε γίνει η περίφημη συσχέτιση των δικογραφιών σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Πάντως, όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τα εύσημα στην αστυνομία που επιτέλους έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και μάλιστα μέσω του τμήματος οργανωμένου εγκλήματος ενώ δήλωσαν ανυποχώρητοι μέχρι την τελική δικαίωση!

«Είμαι κι εγώ παθών»

Το παρών στην συνάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος μετέφερε την αδυναμία του Δήμου να εφαρμόσει το νόμο κάνοντας περισυλλογή των ζώων που είναι ευθύνη του εκάστοτε Δήμου. Ο κ. Μυλωνάκης, δήλωσε κι αυτός «παθών» από την συγκεκριμένη κατάσταση ενώ δεσμεύτηκε ότι προχωρά η μελέτη για να προκηρυχθεί διαγωνισμός ώστε να βρεθεί ιδιώτης εργολάβος για την περισυλλογή των ζώων… προβλέποντας παράλληλα ότι «ο διαγωνισμός θα βγει άγονος».

Οι παρευρισκόμενοι ρώτησαν τον Δήμαρχο γιατί ο Δήμος δεν έχει δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων από την στιγμή που υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις παράνομων αποκλεισμών δρόμων, ζημιών σε δημοτικές περιουσίες και κυρίως κλοπές νερού και τεράστια χρέη με τον Δήμαρχο να απαντά πως δεν γνωρίζει ποιος συγκεκριμένα ευθύνεται.

Πάντως ο κ. Μυλωνάκης τόνισε πως διαρκώς αφαιρούνται υδρόμετρα ενώ τα χρέη των συγκεκριμένων οικογενειών προς τον Δήμο Κισσάμου για ύδρευση ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ!

Ο κ. Μυλωνάκης τόνισε πως ο Δήμος δεν έχει ελεγκτικό μηχανισμό και στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.