Ηράκλειο: Αναστάτωση μέσα στο αεροπλάνο μετά την έκρηξη power bank - «Βόμβα, βγείτε έξω!», φώναζαν

Επιβάτες του αεροπλάνουν περιγράφουν τα όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
2'

Συναγερμός σήμανε χθες, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» για μια έκρηξη που προκλήθηκε από power bank σε τσαντάκι επιβάτιδας.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό εκτυλίχθηκε μέσα στην καμπίνα αεροσκάφους, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το απόγευμα αλλά τελικά το δρομολόγιο ακυρώθηκε. Ο πιλότος, που δεν είχε οπτική εικόνα από την έκρηξη, έδωσε «Mayday», σήμα κινδύνου για άμεση εκκένωση του αεροπλάνου. Και επειδή είχαν επιβιβαστεί αρκετοί επιβάτες, άνοιξε προληπτικά η «τσουλήθρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως αφού έγινε η έκρηξη, επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών, ενώ ενεργοποιήθηκαν άμεσα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

«Ούρλιαζαν “βόμβα” και έλεγαν “βγείτε έξω”»

Επιβάτες μίλησαν στην Daily Mail και όπως ανέφεραν τρόμαξαν και σηκώθηκαν από τη θέση τους. «Άκουσα κάποιον να φωνάζει "τι είναι αυτό; τι είναι αυτό;» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα επιβάτης για τα δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις.

«Ούρλιαζαν “βόμβα” και έλεγαν “βγείτε έξω”» πρόσθεσε ο ίδιος περιγράφοντας ότι «μια γυναίκα με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τσάντα της, την κουνούσε όταν άρχισε να βγαίνει καπνός».

Σύμφωνα με άλλον επιβάτη της πτήσης, η γυναίκα ήταν από τη Βρετανία και προσπαθούσε να βγει από το αεροπλάνο, ζητώντας από τους συνεπιβάτες της να κάνουν στην άκρη. Όταν, όμως, η τσάντα της έπιασε φωτιά, την άφησε στον διάδρομο ενώ οι άλλοι επιβάτες προσπαθούσαν να καθίσουν στις θέσεις τους.

«Φωτιά και καπνός άρχισαν να βγαίνουν από την τσάντα, ακούσαμε ήχους εκρήξεων και ο καπνός άρχισε να γεμίζει την καμπίνα» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι «η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8216 από το Ηράκλειο στο Λονδίνο εκκενώθηκε κατά τη διαδικασία της επιβίβασης λόγω φωτιάς σε τσάντα επιβάτη. Η Πυροσβεστική βρέθηκε στο αεροπλάνο και το πλήρωμα το εκκένωσε, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».