Σάμος: Εντοπίστηκαν 23 αλλοδαποί σε σκάφος και συνελήφθη ο διακινητής τους μετά από καταδίωξη

Ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής, αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους και συνελήφθη
EUROKINISSI
1'

Συναγερμός σήμανε για ύποπτο ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές προς τις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου και έτσι στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.).

Πιο συγκεκριμένα, αμέσως το Π.Λ.Σ. μετέβη στη περιοχή όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος και με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προσπάθησε να το ακινητοποιήσει. Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Π.Λ.Σ. και κινήθηκε προς τη βραχονησίδα «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όπου αποβίβασε τους επιβαίνοντες.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στον απεγκλωβισμό είκοσι τριών (23) αλλοδαπών (19 άνδρες, 1 γυναίκα και 3 ανήλικα) καθώς και του αλλοδαπού χειριστή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου και παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προκειμένου να οδηγηθούν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής, αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.