Χανιά: Ο «γολγοθάς» του 49χρονου αστυνομικού που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο το 2023

Αναβλήθηκε η δίκη του 49χρονου αστυφύλακα που ενεπλάκη σε τροχαίο 1μιση χρόνο πριν
2'

Η προγραμματισμένη για σήμερα υπόθεση τροχαίου που είχε οδηγήσει σε ακρωτηριασμό αστυνομικού το βράδυ της Ανάστασης το 2023 στο Ρέθυμνο, αναβλήθηκε για τις 15 Ιανουαρίου του 2025.

Πιο συγκεκριμένα, ο 49χρονος αστυφύλακας Γιώργος Σπετσιωτάκης, 1,5 χρονο μετά το συμβάν έχει ακόμη ανοικτή τη δικαστική διαμάχη με το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας την ώρα που ο τραυματισμός του έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία με έξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 49χρονου, Κωνσταντίνος Καραπιδάκης έκανε λόγο για «ένα ατύχημα που είχε συνταράξει την κοινή γνώμη γιατί ο αρχιφύλακας πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία το βράδυ της Ανάστασης όταν ο κατηγορούμενος, υπό την επήρεια μέθης είχε περάσει τη διαχωριστική γραμμή και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα όπου εμβόλισε τη μηχανή του αστυνομικού και τραυματίζοντάς τον βαρύτατα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο αριστερό του πόδι».

Για καλή του τύχη, συμφωνα με τον κ. Καραπιδάκη, από το σημείο περνούσαν συνάδελφοι του θύματος οι οποίοι γνώριζαν πώς να διαχειριστούν το περιστατικό ενώ ο κατηγορούμενος «δεν φτάνει που ήταν μεθυσμένος αλλά εγκατέλειψε τον τόπο του συμβάντος, χωρίς να περιμένει και χωρίς να δώσει τα στοιχεία του.

Πάντως ο κ. Καραπιδάκης, επεσήμανε ότι «οι κατηγορίες που αποδίδονται στον κατηγορούμενο είναι κακουργήματα με το νέο θεσμικό πλαίσιο και εάν καταδικαστεί είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Αναλυτικά οι κατηγορίες:

1) επικίνδυνη οδήγηση εξαιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ( κακουργηματική πράξη),

2) εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος σωματικών βλαβών και

3) οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Η ποινή που προβλέπεται για την πρώτη πράξη είναι κάθειρξη ως δέκα (10) έτη».