52ο φεστιβάλ βιβλίου 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ αφενός με θεατρικό δρώμενο που αφορά τα παιδιά και τους εφήβους, αλλά και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια της Κινητής Ομάδας Υγείας του Ε.Ε.Σ
2'

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ αφενός με θεατρικό δρώμενο που αφορά τα παιδιά και τους εφήβους, αλλά και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια της Κινητής Ομάδας Υγείας του Ε.Ε.Σ, στοχεύοντας στην εξοικείωσή τους με τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αγάπης για το περιβάλλον και τα ζώα, αφετέρου με δράση ενημέρωσης και εξοικείωσης των πολιτών με τις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. το οποίο περιλαμβάνει γνώσεις για τη φροντίδα, την υποστήριξη και την πρακτική βοήθεια ατόμων που βίωσαν κάποια κατάσταση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικά, ο Ε.Ε.Σ. θα υλοποιήσει:

  • Θεατρική παράσταση για παιδιά από τους Μύθους του Αισώπου, με τίτλο: «Το λιοντάρι και το ποντίκι: Η κατάρριψη του νόμου της φύσης» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ραφαέλας Μαρτίνεζ και απόδοση από την Κινητή Ομάδα Θεάτρου των Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ.
  • Περίπτερο του Ε.Ε.Σ. όπου ο κόσμος θα μπορεί να ενημερώνεται από προσωπικό και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για τα πρωτοποριακά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ.
  • Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένη με νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα ενημερώνει τους μικρούς μας φίλους που θα επισκεφθούν την έκθεση για την κλιματική κρίση, τις καταστροφικές συνέπειές της και τους τρόπους αντιμετώπισής της, μέσα από διαδραστικά, εκπαιδευτικά παιχνίδια.