Δήμαρχος Σφακίων στο Newsbomb.gr: Πως έγινε η τραγωδία με την νεκρή τουρίστρια

Tι είπε ο δήμαρχος Σφακιών, Ιωάννης Ζερβός στο Newsbomb.gr για τον τραγικό χαμό της 35χρονης από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς

Δήμαρχος Σφακίων στο Newsbomb.gr: Πως έγινε η τραγωδία με την νεκρή τουρίστρια
2'

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Κρήτης με τον χαμό μιας 35χρονης γυναίκας, ύστερα από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σφακίων, Ιωάννη Ζερβό για το τραγικό περιστατικό.

Αρχικά αναφορικά με τους εγκλωβισμένους επισκέπτες του φαραγγιού, ο δήμαρχος είπε πως το ζήτημα έχει πλέον διευθετηθεί και έχουν όλοι απεγκλωβιστεί.

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, άνθρωποι να χάνουν τραυματίζονται ή να χάνουν τη ζωή τους στο φαράγγι. «Είναι μια πολύ μεγάλη διαδρομή, δεν είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, όμως υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο».

Για το τραγικό συμβάν ο δήμαρχος είπε πως για το σημερινό συμβάν ευθύνεται η Πολιτική Προστασία καθώς έπρεπε να είχε κλείσει για σήμερα το φαράγγι λόγω της βροχόπτωσης.

Τέλος, ο Ιωάννης Ζερβός είπε πως την ευθύνη συνολικά για την συντήρηση του φαραγγιού έχει ο ΟΦΥΠΕΚΑ καθώς και η Διεύθυνση Δασών, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα και του δήμαρχου Πλατανιά, Μαλανδράκη Ιωάννη.

Το χρονικό της τραγωδίας

ια 35χρονη τουρίστρια έχασε την ζωή της στο Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά από πτώση βράχου.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να μεταφέρουν την 35χρονη αλλά και να απεγκλωβίσουν δεκάδες ακόμη άτομα που βρίσκονται στο φαράγγι για πεζοπορία, αφού λόγω της ισχυρής βροχής υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω ατυχήματα

Τι γίνεται με τους εγκλωβισμένους

Απίστευτη τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης βράχος καταπλάκωσε γυναίκα με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι περιπατητές καθώς όσοι βρίσκονταν προωθήθηκαν στην Αγία Ρουμέλη.

Να σημειωθεί πως η προσπάθεια απεγκλωβισμού της σωρού βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στην επιχείρηση μετέχει και ελικόπτερο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, το θύμα είναι τουρίστρια περίπου 30 ετών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή