Αχαΐα: Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά - Δεκάδες συλλήψεις

Στοχευμένες επιχειρήσεις της ΟΠΚΕ σε καταυλισμούς και περιοχές που διαμένουν Ρομά, στην Αιγιάλεια - Συλλήψεις για κλοπή ρεύματος και νερού

Αχαΐα: Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά - Δεκάδες συλλήψεις
2'

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν επί δεκαήμερο σε καταυλισμούς και σε περιοχές που διαμένουν Ρομά.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, συνελήφθησαν τουλάχιστον 45 άτομα με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν στην πλειοψηφία τους ν’ αφορούν στα αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Στις «εφόδους» που έγιναν από τις 6 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αρδευσης Αιγιαλείας.

Το πρώτο πενθήμερο (6-11 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 25 άτομα εκ των οποίων 20 για ρευματοκλοπή και κλοπή νερού και πέντε για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για στέρηση διπλώματος και δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Ελέχθησαν 268 άτομα και προσήχθησαν 31. Σε περισσότερα από 300 οχήματα έγιναν έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 152 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από τις πρώτες ημέρες, οπότε και έγιναν αντιληπτές οι αστυνομικές «εξορμήσεις», άδειασαν οι καταυλισμοί. Αρκετοί από τους Ρομά, προχώρησαν και στη λήψη «έκτακτων» μέτρων προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου, φροντίζοντας να «μαζέψουν» τα καλώδια μέσω των οποίων ρευματοδοτούσαν παρανόμως τα σπίτια τους. Δεν συνέβη το ίδιο και όμως και με τις περιπτώσεις των παράνομων συνδέσεων ύδρευσης και βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν είδαν μαζί με τους αστυνομικούς και υπαλλήλους της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Αρκετοί από τους συλληφθέντες, όπως διαπιστώθηκε, κατ’ επανάληψη έχουν απασχολήσει για τα συγκεκριμένα αδικήματα. «Θα πρέπει να κινητοποιηθεί και η Δικαιοσύνη, να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά», επεσήμαναν αστυνομικές πηγές αναφερόμενοι στην κωλυσιεργία που καταγράφεται στην απονομή δικαιοσύνης για τους παραβάτες. Μόνο στην Αιγιάλεια, την τελευταία διετία σχηματίσθηκαν περί τις 150 δικογραφίες και η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε για τον προσεχή Νοέμβριο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή