Ανακοίνωση ΟΦΥΠΕΚΑ για το περιστατικό στο φαράγγι της Σαμαριάς: Δεν καταγράφηκαν άλλοι τραυματισμοί

Τι ανέφερε ο ΟΦΥΠΕΚΑ για τον θάνατο της 35χρονης 

Ανακοίνωση ΟΦΥΠΕΚΑ για το περιστατικό στο φαράγγι της Σαμαριάς: Δεν καταγράφηκαν άλλοι τραυματισμοί
1'

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης μετά το τραγικό τέλος που βρήκε μια 35χρονη γυναίκα ύστερα από πτώση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), 1.074 επισκέπτες βρίσκονταν σήμερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ μέχρι και τις 16:55, εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Η σχετική ενημέρωση: «Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», καταλήγει η ανακοίνωση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή