Γλυφάδα: Ομαδικός ξυλοδαρμός 14χρονης – «Έλα να λύσουμε τις διαφορές μας», φώναζαν στην ανήλικη

Το κορίτσι βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στο κέντρο της Γλυφάδα, όταν ομάδα ατόμων τη χτύπησαν, ρίχνοντάς της γροθιές στο σώμα και το πρόσωπο

Γλυφάδα: Ομαδικός ξυλοδαρμός 14χρονης – «Έλα να λύσουμε τις διαφορές μας», φώναζαν στην ανήλικη
4'

Μία αριστούχος 14χρονη μαθήτρια έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στο κέντρο της Γλυφάδας όταν συνομήλικες της και ομάδα πολλών ανηλίκων, την κλωτσούσαν στο κεφάλι, μέχρι που την άφησαν αναίσθητη και αβοήθητη.

Από τις Αρχές συνελήφθησαν δύο συμμαθήτριες της και οι γονείς τους, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που δέχθηκε επίθεση η μαθήτρια.

Aναίσθητη από το ξύλο, άφησαν μία μαθήτρια μόλις 14 ετών, παρέα 20 ατόμων, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση να έχουν δύο συνομήλικες συμμαθήτριές της.

Το περιστατικό έγινε σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Γλυφάδας, στην οδό Λαζαράκη, στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου. Η μαθήτρια βρισκόταν εκεί μαζί με δύο φίλες της, όταν δέχτηκε επίθεση από δύο άλλα δεκατετράχρονα κορίτσια. Ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, πετώντας την κοπέλα στο έδαφος.

Κανείς δεν έσπευσε να βοηθήσει το κορίτσι, ούτε να σταματήσει τους δράστες, ενώ κάποιοι βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό. Η μαθήτρια αναγνώρισε ελάχιστα από τα πρόσωπα της επίθεσης, καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς, έχασε της αισθήσεις της από τον ξυλοδαρμό και δεν μπόρεσε να δει ποιοι την χτυπούσαν.

Η κοπέλα είχε δεχθεί ξανά λεκτική και σωματική επίθεση από τις ίδιες μαθήτριες και φίλες τους, στις 7 Σεπτεμβρίου, όμως δεν είχε γίνει καταγγελία στην αστυνομία.

Η μαθήτρια νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η νεαρή ανέφεραν στη 14χρονη: «Έλα να λύσουμε τις διαφορές μας, αυτός είναι ο χώρος των φυτών».

«Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο δεύτερος ξυλοδαρμός του παιδιού μέσα δύο εβδομάδες. 30 και πλέον ανήλικοι, την οδήγησαν με τη βία σε σκοτεινό σημείο μακριά από την παρέα της και της επιτέθηκαν χωρίς αιτία, χτυπώντας την από πίσω στο κεφάλι. Το κορίτσι λιποθύμησε κι εκείνοι συνέχισαν βίαια να την χτυπούν», δήλωσε το περιβάλλον της 14χρονης στην τηλεόραση του Mega.

Tι λέει ο ιατροδικαστής για τα χτυπήματα της 14χρονης

Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή από την εξέταση στο κορμί της 14χρονης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το τι πέρασε αυτό το παιδί.

«Ο ιατροδικαστής έπαθε πλάκα -είχε παντού χτυπήματα- κινηματογραφούσαν ήταν από πάνω με τα βίντεο δεν υπήρχε σημείο που να μην είχαν χτυπήσει το κορίτσι», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής στην τηλεόραση του Mega.

Η περιγραφή μιας φίλης της των όσων συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου προκαλεί ανατριχίλα: «Της είπαν ότι την ήθελε μια κοπελιά, την πήγαν σε ένα στενό, μια κοπέλα τη χτύπησε από πίσω, άρχισαν να τη χτυπάνε».

Τα όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς η 14χρονη, αμέσως μετά την ασύλληπτη επίθεση που δέχτηκε, σοκάρουν. Κι αυτό που σοκάρει ακόμα πιο πολύ, είναι ο λόγος για τον οποίο έπεσε θύμα ανελέητου ξυλοδαρμού.

«Όλα έγιναν από τη ζήλια δύο κοριτσιών γιατί η 14χρονη είναι όμορφη και πρώτη μαθήτρια», σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

Η επιθυμία μάλιστα, αυτών των κοριτσιών να παγιδεύουν την 14χρονη ήταν τέτοια που έκαναν κάλεσμα μέσω Instagram να συμμετέχει όποιος επιθυμεί στον ξυλοδαρμό της, δίνοντας συγκεκριμένο ραντεβού.

«Όσα έγιναν είναι πρωτοφανή. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται 30 οικογένειες και τα ανήλικα παιδιά τους και θα εξετάζονται ακόμη για μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης για να σταλεί στην εισαγγελία. Μιλάμε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στην επίθεση πρωτοστάτησαν δύο μαθήτριες από το ίδιο γυμνάσιο που πηγαίνει και η 14χρονη, ενώ οι υπόλοιποι, 25 με 40 άτομα, κλήθηκαν από όλη την Αττική, μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram», λέει το περιβάλλον της 14χρονης.

Zει χρόνια έναν εφιάλτη η 14χρονη

Σύμφωνα με τα όσα έχει εκμυστηρευτεί η 14χρονη στην οικογένειά της, ο εφιάλτης της έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάϊο, όταν και τα συγκεκριμένα κορίτσια άρχισαν να την εκφοβίζουν και να την απειλούν. Στις Αρχές του μήνα, μάλιστα, είχε δεχτεί ξανά επίθεση από παρέα συνομήλικών της, στην πλατεία της Γλυφάδας.

«Το καλοκαίρι πάλι είχε δοθεί διαδικτυακό ραντεβού -απετράπη- οι γονείς τσαντίστηκαν γιατί προσήχθησαν τα παιδιά τους», δήλωσε ο Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας.

Οι γονείς πάντως, της 14χρονης, είναι αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση μέχρι το τέλος προκειμένου να τιμωρηθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στον αδιανόητο ξυλοδαρμό του παιδιού τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή