Το κράτος έκοψε τη σύνταξη από απόστρατο αξιωματικό που επιχειρούσε με F–16 στο Αιγαίο

Σοβαρή καταγγελία απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.
zarpanews.gr
2'

Δύσκολες στιγμές για έναν Κρητικό απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος είδε το Δημόσιο να του παρακρατεί ολόκληρη τη σύνταξη λόγω οφειλών, αφήνοντάς τον χωρίς πόρους για να ζήσει.

Ο άνδρας ήταν μάχιμος ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία, επί δεκαοκτώ χρόνια, πετώντας με Α–7 Corsair και στη συνέχεια με F–16, ενώ, κατέληξε να γίνει και αρχιεκπαιδευτής χειριστών, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε και άνοιξε μία εταιρεία που όμως δεν πήγε καλά και έμεινε αδρανής από το 2013, εν μέσω μνημονίων.

Στο τέλος Αυγούστου, λοιπόν, όταν περίμενε να λάβει τη σύνταξή του που είναι 987 ευρώ (ήδη μειωμένη λόγω κρατήσεων για άλλη οφειλή), είδε να του καταβάλλονται… 30 λεπτά του ευρώ, γιατί όλο το υπόλοιπο παρακρατήθηκε προς όφελος του ΕΦΚΑ για τα χρέη.

«Απευθύνθηκα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μου είπαν ότι το ίδιο έχει γίνει σε κάποιες χιλιάδες άτομα, συνταξιούχους του δημοσίου, που είχαν χρέη προς τον ΕΦΚΑ», ανέφερε ο αξιωματικός, μιλώντας στο zarpanews.gr.

O άνθρωπος έχει προβεί σε κινήσεις να κλείσει και τυπικά την εταιρεία και να αποποιηθεί τις παροχές που θα του έδινε ο ΕΦΚΑ με τα χρωστούμενα αυτά (θα λάμβανε μία δεύτερη σύνταξη ύψους περίπου 300 ευρώ), ώστε να διαγραφούν ταυτόχρονα και τα χρέη.

«Δεν παραπονιέμαι, απλώς στεναχωριέμαι για την απάνθρωπη αυτή πράξη που έκανε η κυβέρνηση με τον νόμο 5078/2023 να αφήσει εμένα και την κόρη μου χωρίς κάποιον πόρο επιβίωσης. Αν ήμουν μετανάστης τουλάχιστον, θα λάμβανα το επίδομα που παίρνουν. Ως Έλληνας δεν έχω δικαίωμα μίας έστω πιθανότητας να επιβιώσω;», αναρωτιέται ο απόστρατος αξιωματικός.