Γλυφάδα: Αναζητείται ο νεαρός με τα τατού στον λαιμό - Μάρτυρες τον δείχνουν ως «υποκινητή»

Εκτός από τον νεαρό που αναζητείται έχει ταυτοποιηθεί και μια 16χρονη που συμμετείχε στην επίθεση

Γλυφάδα: Αναζητείται ο νεαρός με τα τατού στον λαιμό - Μάρτυρες τον δείχνουν ως «υποκινητή»
Glomex
3'

Να ξετυλίγουν το κουβάρι έχουν αρχίσει οι αρχές για τις συνθήκες που οδήγησαν στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στην Γλυφάδα, με ένα ακόμη άτομο να μπαίνει στο κάδρο των ερευνών.

Συγκεκριμένα, ένας νεαρός με τατουάζ στον λαιμό αναζητείται από τις αρμόδιες Αρχές, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες είναι το πρόσωπο που υποκίνησε στην άγρια επίθεση κατά της ανήλικης μαθήτριας.

Σύμφωνα με τον AΝΤ1, ένας εργαζόμενος της στη Δημοτική Αστυνομία είδε τον νεαρό να παρακινεί τις ανήλικες μαθήτριες να χτυπήσουν τη 14χρονη. Μάλιστα όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, δέχθηκε κι εκείνος επίθεση.

Όπως ανέφερε ο υπάλληλος, προσέγγισε τον 18χρονο, όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και του είπε να σταματήσει, αλλά και να τον βοηθήσει να εμποδίσει την περαιτέρω επίθεση στην ανήλικη. Ο νεαρός όμως, όχι δεν υπάκουσε, αλλά άρχισε να του επιτίθεται λεκτικά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο νεαρός φαίνεται ότι είχε πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα των ατόμων που "αποδέχθηκαν» την πρόσκληση δύο άλλων κοριτσιών - μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης - να δείρουν την συμμαθητριά τους.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την άνευ προηγουμένου άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος της ανήλικης, ήταν ότι το θύμα ήταν ευπαρουσίαστη και καλή μαθήτρια, σύμφωνα με το δικηγόρο της, Μανώλη Γερακιό.

«Αναζητούσαν τη 14χρονη στη Γλυφάδα για μία ώρα»

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος του θύματος, οι δράστες της επίθεσης είχαν δημοσιεύσει τη φωτογραφία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και την αναζητούσαν περίπου για μία ώρα στη Γλυφάδα. Η ομάδα, όταν την εντόπισε, την απομόνωσε σε ένα σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε πολύ γνωστό κατάστημα της περιοχής, και άρχισε να της επιτίθεται λεκτικά και σωματικά.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμούς εγείρει το γεγονός πως υπήρχαν τόσοι μάρτυρες στο εν λόγω συμβάν. Τα παιδιά που βρίσκονταν μπροστά σε όλο αυτό το επεισόδιο βίας, δεν αντέδρασαν. Αντιθέτως, όπως φαίνεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί, πολλά παιδιά καθόντουσαν και απλώς παρακολουθούσαν αμέτοχα.

Τα δύο άτομα που αναζητούνται για την υπόθεση στη Γλυφάδα

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, έχει ταυτοποιηθεί και τρίτο άτομο για την υπόθεση. Ο τρίτος εμπλεκόμενος είναι ακόμα μία 16χρονη κοπέλα. Η ίδια αναζητείται από τις Αρχές, προκειμένου να καταθέσει και δεν πρόκειται να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η ανήλικη να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους γονείς της, ενώ στη συνέχεια θα προστεθεί στη δικογραφία.

Τι είπε ο πατέρας της 14χρονης

«Αυτή τη στιγμή για εμάς προτεραιότητα έχει η ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού μας, το οποίο ακόμη βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση! Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί μας πέφτει θύμα αντίστοιχης επίθεσης. Ωστόσο, θα κάνουμε ό, τι είναι νομικά δυνατό, ώστε να είναι η τελευταία. Έχει διαταραχθεί η οικογενειακή μας ηρεμία, αλλά προσδοκούμε σε ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε ο πατέρας της ανήλικης σε δήλωσή του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή