Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για φωτιά στον ΗΣΑΠ: Κίνδυνος θάνατος η αποβίβαση των επιβατών στις γραμμές

«Γλιτώσαμε τα χειρότερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Παναγιώτης Κοντογιάννης για την φωτιά στον συρμό

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για φωτιά στον ΗΣΑΠ: Κίνδυνος θάνατος η αποβίβαση των επιβατών στις γραμμές
EUROKINISSI
2'

Αναταραχή προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε σε συρμό του ΗΣΑΠ στην Νερτζιώτισσα το απόγευμα της Τετάρτης (25/9).

Επιβάτης που μύρισε τον καπνό από την φωτιά που είχε ξεσπάσει, κατέβασε το μοχλό και ακινητοποιήθηκε ο συρμός, ενώ ενημέρωσε τους υπόλοιπους επιβάτες.

Στη συνέχεια, ο μηχανοδηγός έδωσε εντολή εκκένωσης των βαγονιών, με τους επιβάτες να περπατούν πάνω στις γραμμές μέχρι τον επόμενο σταθμό.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του «Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ.» (που προέρχεται από το σωματείο «Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ») και αφορά τους εργαζόμενους στη Γραμμή 1 του Μετρό Αθήνας, αποκαλούμενη παλαιότερα στην καθημερινότητα και «Ηλεκτρικός» (είναι η γραμμή Πειραιάς – Κηφισιά) ανέφερε ότι: «Το τρένο σταμάτησε σε έναν σηματοδότη, σε σημείο που πρέπει να σταματήσει για να γίνει μία σιδηροδρομική διαδικασία, κάτι που γίνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.»

Στη συνέχεια, ο κύριος Κοντογιάννης είπε ότι: «Όσο ήταν σταματημένο το τρένο, μπήκαν καπνοί μέσα σε ένα βαγόνι, πανικοβλήθηκαν οι επιβάτες και άνοιξαν την πόρτα από μέσα για να κατέβουν. Αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο, αλλά ευτυχώς τους αντιλήφθηκαν έγκαιρα, κόπηκε η ηλεκτροδότηση και δεν συνέβη κάτι χειρότερο.»

Καταλήγοντας, ο κύριος Κοντογιάννης ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι: «Δεν είναι γνωστό πως ξέσπασε η φωτιά, υπήρχαν πευκοβελόνες στο σημείο, που είναι μία πιθανή αιτία, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Θα γίνει έρευνα.»

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr από το περιστατικό στον ΗΣΑΠ:

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την φωτιά στον συρμό του ΗΣΠΑ

«Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου.

Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό.

Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική.»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή