ΕΚΠΑ: Αναρχικοί πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά της Πρόεδρου του τμήματος Φιλοσοφικής

Η καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου – Κυριανίδου δημοσίευσε και φωτογραφίες από τα φυλλάδια αλλά και τους τοίχους που έγραφαν συνθήματα εναντίον της.

ΕΚΠΑ: Αναρχικοί πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά της Πρόεδρου του τμήματος Φιλοσοφικής
1'

Στόχος αναρχικών έγινε για άλλη μία φορά η Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου – Κυριανίδου. Συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας «Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής» πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα σε φυλλάδια και τοίχους, με την καθηγήτρια να γράφει πως όλα συνέβησαν γιατί «στη Σύγκλητο εναντιώθηκα σε θέσεις των συνδικαλιστών φοιτητών οι οποίες ανέδιδαν έντονο άρωμα αντισημιτισμού όπως και υπερασπίσθηκα τον νόμο που αποβλέπει στην απαλλαγή των πανεπιστημίων από τους αιώνιους φοιτητές».

Στο κείμενο που ανήρτησε το «Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η Βάνα Νικολαΐδου είναι ευρύτερα γνωστή για τις δεξιές και αυταρχικές της απόψεις, καθώς και για το μίσος που τρέφει κατά όσων θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

Οι “αντιλήψεις” της Νικολαΐδου δεν θα μπορούσαν φυσικά, να μην ενσωματώνονται και στα μαθήματά της. Προπαγανδιστικά κηρύγματα, προστακτικές ιαχές, προτεραιότητα στην εκπροσώπηση των θέσεων του πολιτικού της κόμματος παρά στο ίδιο το περιεχόμενο των μαθημάτων, είναι τα γνωρίσματα που συνθέτουν το γενικό παιδαγωγικό της “μότο”.

Οι πρακτικές της είναι εγγενώς εγγεγραμμένες στη φιλοσοφία του ανθρωπότυπου που εκπροσωπεί και είναι ίδιες και όσον αφορά τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά προγράμματα. Τεράστια εμπόδια προς όσους “αντιπαθεί”, με πολιτικά συνήθως κίνητρα και μεροληπτικές και αναξιοκρατικές “προωθήσεις” όσων βρίσκονται κοντά της. Αλλά αυτά, θα τα δημοσιοποιήσουμε σε δεύτερο χρόνο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή