Αγωνία για την Μαρινέλλα: Η σημαντική λεπτομέρεια που θα καθορίσει την έκβαση της υγείας της

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την υγεία της Μαρινέλλας

Αγωνία για την Μαρινέλλα: Η σημαντική λεπτομέρεια που θα καθορίσει την έκβαση της υγείας της
Eurokinissi
2'

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τους γιατρούς, για την πορεία της υγείας της Μαρινέλλας.

Υπενθυμίζεται, ότι η σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού υπέστη επιληπτική κρίση το βράδυ της Πέμπτης (26/09), η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χάρη στην άμεση κινητοποίηση των γιατρών.

Ακολούθησε νέος κύκλος εξετάσεων και το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε έκτακτο συμβούλιο των γιατρών, ώστε να αποφασιστεί η πορεία που θα ακολουθήσουν ως προς τη θεραπεία της τραγουδίστριας. Όπως αναφέρουν, προς το παρόν δεν είναι αναγκαία κάποια χειρουργική επέμβαση.

Ορφανίδης για Μαρινέλλα: Το πόσο αιμορράγησε το πρώτο 24ώρο θα παίξει κρίσιμο ρόλο

«Υπομονή οι συγγενείς, επιμονή οι γιατροί. Οι εγκεφαλικές αιμορραγίες συμβαίνουν σε διάφορες ηλικίες. Το πιο συνηθισμένο είναι στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 70 ετών. Κυρίως οι αιτιολογίες είναι από εκφυλιστικές αλλοιώσεις των αγγείων που γίνονται στον εγκέφαλο, που αυτές κάνουν μία αυτόματη αιμορραγία. Στις ηλικίες κάτω των 60 ετών οι αιμορραγίες είναι κυρίως από συγγενείς παθήσεις», εξήγησε ο νευροχειρουργός Γεώργιος Ορφανίδης που μίλησε στο Live News.

Όπως είπε ο ίδιος, κρίσιμο ρόλο στην έκβαση της υγείας της Μαρινέλλας παίζει το πόσο αιμορράγησε το πρώτο 24ώρο. Το γεγονός ότι μίλησε σημαίνει ότι το αιμάτωμα δεν εκδηλώθηκε στο κέντρο ομιλίας του εγκεφάλολυ.

Παρόλα αυτά, η πίεση που ασκείται στον εγκέφαλο από το αιμάτωμα δημιουργεί επιπλοκές, «πρήζει» τον εγκέφαλο. «Αυτό το οίδημα επανέρχεται, αλλά το αιμάτωμα είναι καταστροφή και δεν επανέρχεται η λειτουργία στο σημείο που αιμορράγησε. Κοιτάμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπλοκές της αιμορραγίας» ανέφερε ο γιατρός.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή