Μαρινέλλα: Το βράδυ εκπνέει το πρώτο κρίσιμο διάστημα για την υγεία της

Η Μαρινέλλα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του θεραπευτηρίου Υγεία, από το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, όταν και κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου
Eurokinissi
1'

Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η Μαρινέλλα. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού νοσηλεύεται στο θεραπευτήριο Υγεία σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της.

Το βασικό ζητούμενο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι να συρρικνωθεί το αιμάτωμα στον εγκέφαλό της, προκειμένου να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση. Για το ζήτημα αυτό κρίσιμος θα είναι ο σημερινός απεικονιστικός έλεγχος. Το θετικό στοιχείο είναι ότι η Μαρινέλλα δεν έχει διασωληνωθεί ενώ φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή.

Η Μαρινέλλα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του θεραπευτηρίου Υγεία, από το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, όταν και κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου, την ώρα που έδινε συναυλία.

«Συνήθως περιμένουμε τα τρία πρώτα 24ωρα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο. Πιστεύω ότι βάσει των δεδομένων που έχουμε από την κλινική της κατάσταση, τα πράγματα είναι σταθερά. Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι για οποιονδήποτε άρρωστο», τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Το αρνητικό στα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι η ηλικία», πρόσθεσε. «Για αυτό λοιπόν πρέπει να περιμένουμε. Σταθερότητα ζητάμε τα πρώτα 24ωρα. Και μετά αυτό που θέλουμε να δούμε, με βάση τους απεικονιστικούς ελέγχους, είναι αν το αιμάτωμα αρχίζει να απορροφάται», εξήγησε η Ματίνα Παγώνη.

Μάλιστα, αναφερόμενη στη συζήτηση που έγινε για το χρόνο που έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει στο Ηρώδειο, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε ότι τα 5 ή 10 λεπτά παραπάνω δεν έπαιξαν ρόλο, καθώς «η ζημιά είχε γίνει».