SafeYOUth: Τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή για τη βία ανηλίκων- Αυξήθηκε κατά 46% μέσα στο 2024

Η συχνότητα των επεισοδίων βίας ανηλίκων που καταγράφονται είναι ασύλληπτη και όπως φαίνεται το φαινόμενο εξελίσσεται σε κοινωνική επιδημία
1'

Σημαντική αύξηση που φτάνει το 46% έχει σημειωθεί στις συλλήψεις ανηλίκων αναφορικά με περιστατικά βίας μέσα στο 2024. Η κυβέρνηση θέλοντας να βάλει ένα φρένο στα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά θέτει σε λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα την εφαρμογή SafeYOUth, μέσω της οποίας θα μπορούν οι ανήλικοι να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης.

«Στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από την 1η έως τις 19 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει ήδη 27 καταγγελίες, 12 από γονείς και 15 από μαθητές […] Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή για όλους τους μαθητές και θα εφαρμόσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Σημειώνεται ότι το 14χρονο κορίτσι που πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε βάναυση επίθεση από συμμαθήτριές της στη Γλυφάδα, δεν πηγαίνει ακόμα σχολείο, καθώς βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκε επίσης σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση, πατέρας κατήγγειλε βιασμό του 5χρονου γιου στο διάλειμμα του νηπιαγωγείου. Στο μεταξύ, μαχαίρια βγήκαν έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα δύο μαθητές να τραυματιστούν στον γλουτό και να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν 13 άτομα. Από αυτούς, 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και ένας ενήλικας αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Σχετικές ειδήσεις