Κέρκυρα: «Αρνήθηκα ερωτική συνεύρεση και τσακωθήκαμε» - Τι ισχυρίζεται η 49χρονη για τη δολοφονία

Η δράστης της δολοφονίας στην Κέρκυρα πήρε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη για να απολογηθεί.
2'

Αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας είναι η 49χρονη Ρωσίδα που ομολόγησε τη δολοφονία του 68χρονου συζύγου της στην Κέρκυρα.

Η δράστης της δολοφονίας στην Κέρκυρα πήρε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη για να απολογηθεί.

Η 49χρονη κρατείται προσωρινά μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια θα αποφασιστεί από ανακριτή και εισαγγελέα η τύχη της. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Γεράσιμος Γραμμένος, η δολοφονία του 68χρονου έγινε ως εξής: «Ο σύζυγος την πίεσε για ερωτική συνεύρεση και απειλή, στην οποία δεν συναίνεσε και όταν αυτή αρνήθηκε ακολούθησε έντονος καβγάς. Δέχεται ότι μαχαίρωσε τον σύζυγό της αλλά χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει ή να του προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη.

Αρνείται ότι το 11χρονο κορίτσι ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ότι κοιμόταν στο δωμάτιό του».

Όπως είπε, όταν η ίδια είδε το σύζυγό της αιμόφυρτο πεσμένο στο πάτωμα έκανε προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών και ανάνηψης και μόλις κατάλαβε ότι ήταν νεκρός μάζεψε τα αίματα, περισσότερο για να μην δει το παιδί τη δυσάρεστη εικόνα και όχι για να συγκαλύψει το έγκλημα και πέταξε τα ρούχα μαζί με το μαχαίρι στον κάδο.

Στη συνέχεια ξύπνησε το κορίτσι, βγήκαν από το σπίτι και πήραν μαζί τηλέφωνο την Αστυνομία, μίλησε όμως το κορίτσι, αλλά με την παρουσία της μητέρας του.

Σε ό,τι αφορά τον αλκοολισμό της ισχυρίζεται, ότι είχε πιει πολύ λίγο εκείνη τη μέρα.

Το παιδί πάντως, αυτήν την ώρα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε φιλική οικογένεια -άγνωστο για πόσο διάστημα- με εντολή του εισαγγελέα και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του παιδιού.

Σχετικές ειδήσεις