Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Ήχησε δύο φορές το 112, έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Ήχησε δύο φορές το 112, έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία
Eurokinissi.gr/Αρχείου
2'

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι το βράδυ θα είναι αρκετά δύσκολο. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, όπως επισημαίνει ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, Λάμπρος Τζούμης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε φωτιά σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά κατεθύνεται στον οικισμό Πύργο και στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 208 πυροσβέστες με 59 οχήματα. Ρίψεις γίνονται από 19 ενάερια μέσα, έξι ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη.

Τρίτο μήνυμα 112 ήχησε προειδοποιώντας τους κατοίκους του Ελληνικού να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Κάτω Πιτσά.

Το δεύτερο μήνυμα 112 εστάλη, λίγο πριν τις 18:00, στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη, λίγο νωρίτερα, σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές. Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή