Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο Newsbomb.gr: Υπάρχουν ενεργές εστίες

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραβάς επισήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη φωτιά στην Κορινθία εστιάζεται στο χωριό Πύργος

Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο Newsbomb.gr: Υπάρχουν ενεργές εστίες
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
2'

Με το βλέμμα στραμμένο στην Κορινθία και ειδικότερα στον δήμο Ξυλοκάστρου είναι η Πυροσβεστική καθώς η μεγάλη φωτιά που έκαψε τεράστιες δασικές εκτάσεις εξακολουθεί να μετρά διάσπαρτες εστίες, ενώ ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί.

Ο Ανδρέας Καραβάς, αντιδήμαρχος για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ.Ε Ευρωστίνης του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μίλησε στο Newsbomb.gr και επισήμανε πως στο χωριό Ροζενά, εκεί δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, δεν υπάρχει κάποιο μέτωπο, ωστόσο διατηρούνται μικρές διάσπαρτες εστίες.

Συμπλήρωσε πως από νωρίς το πρωί εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν συνεχώς ρίψεις. Παρατήρησε πως το μεγάλο πρόβλημα με τη φωτιά εστιάζεται στο χωριό του Πύργου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κάηκαν μεγάλες δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ανέφερε ότι στο χωριό των Ροζενών δεν καταγράφηκαν ζημιές σε σπίτια.

Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για τους δύο νεκρούς, οι απανθρακωμένες σοροί των οποίων εντοπίστηκαν στο χωριό Άνω Καλλιθέα και ταυτοποιήθηκαν σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν στους δύο αγνοούμενος, σ’ έναν 35χρονο και έναν 40χρονο. Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν πάει στο μαντρί ενός γνωστού τους για να βοηθήσουν.

Φωτιά στη Κορινθία: Σε διάσπαρτες εστίες η μάχη των πυροσβεστών

Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς αλλά αρκετές ενεργές εστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10:51 το πρωί και έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά καίει πυκνόφυτη βλάστηση, ενώ το δύσβατο της περιοχής καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή