Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συγκλονίζει η αδερφή του ενός νεκρού - «Έτσι έχασα τον αδερφό μου»

Θρήνος στο Ξυλόκαστρο για τους δυο άνδρες που έχασαν τις ζωές τους στις φλόγες
2'

Σε κατάσταση σοκ είναι η αδερφή του ενός εκ των δυο θυμάτων από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το πώς χάθηκε ο αδερφός της.

«Είχαν πάει να βοηθήσουν έναν συγχωριανό μας. Η φωτιά τους κύκλωσε. Το ένα μηχανάκι κάηκε, προσπάθησαν να φύγουν με το άλλο και δεν τα κατάφεραν. Δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Ήρθαν όλοι, ο στρατός, η πυροσβεστική, όλοι. Αλλά δεν βοήθησαν. Δεν υπήρχε οργάνωση. Του αλλούνού παιδιού θα γεννήσει η γυναίκα σε 20 μέρες», ανέφερε μέσα σε λυγμούς η αδερφή του ενός εκ των δυο νεκρών στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σε αυτή τη χώρα πεθαίνεις σαν το σκυλί στο αμπέλι», πρόσθεσε η αδερφή του άτυχου άνδρα, υπογραμμίζοντας πως οι πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει τους δυο νέους να φύγουν αλλά εκείνοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο σημείο.

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr

«Το τελευταίο σπίτι στο χωριό Καλλιθέα κάηκε σχεδόν ολόκληρο», είπε κάτοικος της περιοχής στον Χάρη Γκίκα και το Newsbomb.gr, ενώ την ίδια ώρα η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας εξακολουθεί να μαίνεται, με τον πρώτο απολογισμό να μετρά δύο νεκρούς.

Ο κάτοικος της περιοχής είπε πως «η φωτιά ξεκίνησε από τα Ροζανά. Πέρασε στο διπλανό χωριό, στον Πύργο, σε δύσβατη περιοχή. Μετά, ήρθε σε μας». Εξήγησε πως η φωτιά έφτασε στην Καλλιθέα «χθες, τις πρώτες απογευματινές ώρες».

Στη συνέχεια, μίλησε για τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στο πέρασμά της, επισημαίνοντας πως «το τελευταίο σπίτι στο χωριό κάηκε σχεδόν ολόκληρο. Μας λένε ότι έχουν καεί σπίτια και στο διπλανό χωριό. Ανυπολόγιστη ζημιά. Πληροφορηθήκαμε πως βρέθηκαν δύο νεκροί».

Η φωτιά έχει πάρει γιγάντιες διαστάσεις, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέτωπο πλησιάζει τα 10 χλμ. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι αρκετών περιοχών.

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα.

Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

Σχετικές ειδήσεις