«Πύρινο πέπλο» στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και νέα 112 για εκκενώσεις

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και μάχη με τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Νέα μηνύματα από το 112

«Πύρινο πέπλο» στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και νέα 112 για εκκενώσεις
3'

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις για δεύτερο 24ωρο, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην Κορινθία. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε μέσω ανάρτησης στα social media τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο ανθρώπων που έχασαν χθες τη ζωή τους.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων που έχασαν χθες τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά της Κορινθίας. Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση προς τους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. Να ακούνε τις οδηγίες των ενστόλων, πυροσβεστών και αστυνομικών. Οι δασικές πυρκαγιές είναι φοβερά επικίνδυνες όχι μόνο για τις περιουσίες αλλά και τις ζωές των ανθρώπων».

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Νέα μηνύματα από το 112

Σήμερα το πρωί σήμανε νέος συναγερμός στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, καθώς εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού «Πύργος», στο οποίο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται. Η Πολιτική Προστασία ενημέρωνε τους πολίτες να απομακρυνθούν προς τη «Λυγιά» εξαιτίας της φωτιάς.

Πριν από λίγο νέο μήνυμα 112 εστάλη και για τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη.

Νέες αναζωπυρώσεις και πολλές διάσπαρτες εστίες

Η τελευταία εικόνα από την πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από το πρωί 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, ρίψεις από αέρος επιχειρούν 18 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή