Φωτιά τώρα:«Όλο το Ξυλόκαστρο θρηνεί για τα παιδιά που πέθαναν», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία
2'

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα να μάχονται ενάντια στις αναζωπυρώσεις της φωτιάς που ξέσπασε στη Στιμάγκα Κορινθίας. Στην περιοχή επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, με 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων χρησιμοποιούνται για τον συντονισμό των επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί 350 πυροσβέστες με 110 οχήματα και 14 πεζοπόρα τμήματα.

Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, ήχησε και πάλι το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των χωριών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίκα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να εκκενώσουν τις περιοχές και να κινηθούν προς Σοφιανά και Ρέθι.

Το πρωί, νέος συναγερμός είχε σημάνει στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, με μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του χωριού Πύργος, όπου η φωτιά παρέμενε ανεξέλεγκτη, κατευθύνοντάς τους να κινηθούν προς τη Λυγιά. Πριν από λίγο εστάλη ακόμη ένα μήνυμα 112 για τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη.

O αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως υπάρχουν ενεργά μέτωπα στις περιοχές Πύργος, Κούτα και Ζάχολη.

«Το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής με τη μεγάλη κλίση δυσκολεύει τις επιχειρήσεις από το έδαφος, με αποτέλεσμα να επιχειρούν μόνο τα εναέρια μέσα», ανέφερε αρχικά στο Newsbomb.gr.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, με το Ξυλόκαστρο να θρηνεί την απώλεια δύο νέων ανθρώπων, 35-40 ετών, που ήταν συγχωριανοί και οικογενειάρχες», πρόσθεσε.

«Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ, ενώ η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη. Η Πυροσβεστική καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνδράμει στην προσπάθεια. Ενώ συνεχώς φτάνουν επιπλέον δυνάμεις καταφθάνουν συνεχώς στην περιοχή», σημείωσε.