ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία: Νέες αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών

Δίχως τέλος η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία - Συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
3'

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr, αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες επιχειρούν στον οικισμό Χελυδόρεο, όπου λίγο μετά τις 18:00 υπήρξε μία ακόμη αναζωπύρωση.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν τόσο από αέρος όσο και από εδάφους με το πύρινο μέτωπο να είναι αρκετά μεγάλο. Η φωτιά από το Ξυλόκαστρο εξαπλώθηκε και στην Ακράτα.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους

Την ίδια στιγμή, έχουν σταλεί μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών λόγω του επικίνδυνου μετώπου. Μάλιστα, οι κάτοικοι των περιοχών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα έλαβαν νωρίτερα μηνύματα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά – Ρέθι.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του Χάρη Γκίκα για το Newsbomb.gr η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και τόσο οι εθελοντές όσο και οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν και οι περιοχές Χελυδόρι και Ζάχολη Κορινθίας με τους κατοίκους να απομακρύνονται. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χελυδόρεο και Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς-Τρικάλων Κορινθίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έλεγε το μήνυμα από το 112.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά ανατολικά από τα Ροζενά Κορινθίας, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις εστίες που βρίσκονται μέσα σε χαράδρες.

Δύο πυροσβέστες τραυματίες

Την ίδια ώρα, ένας πυροσβέστης ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για υποπυραγό ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι από μεταλλικό σύνδεσμο τον οποίο χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να ενώνουν τα λάστιχα.

Νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με το KorinthosTV, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Παράλληλα, ακόμη ένας πυροσβέστης μετέβη με αναπνευστικά προβλήματα σε Κέντρο Υγείας της περιοχής και λίγο αργότερα αποχώρησε.

«Όλο το Ξυλόκαστρο θρηνεί για τα παιδιά που πέθαναν», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

O αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως υπάρχουν ενεργά μέτωπα στις περιοχές Πύργος, Κούτα και Ζάχολη.

«Το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής με τη μεγάλη κλίση δυσκολεύει τις επιχειρήσεις από το έδαφος, με αποτέλεσμα να επιχειρούν μόνο τα εναέρια μέσα», ανέφερε αρχικά στο Newsbomb.gr.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, με το Ξυλόκαστρο να θρηνεί την απώλεια δύο νέων ανθρώπων, 35-40 ετών, που ήταν συγχωριανοί και οικογενειάρχες», πρόσθεσε.

«Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ, ενώ η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη. Η Πυροσβεστική καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνδράμει στην προσπάθεια. Ενώ συνεχώς φτάνουν επιπλέον δυνάμεις καταφθάνουν συνεχώς στην περιοχή», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις