Οι Θεσσαλονικείς θα μπουν στο μετρό στις 30 Νοεμβρίου με «έξυπνες κάρτες» και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης

Οι Θεσσαλονικείς θα μπουν στο μετρό στις 30 Νοεμβρίου με «έξυπνες κάρτες» και ηλεκτρονικό εισιτήριο
2'

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του μετρό εξέδωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως στις 30 Νοεμβρίου, οι Θεσσαλονικείς θα μπουν στο μετρό, χρησιμοποιώντας «έξυπνες κάρτες» και «ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και πολιτικές τοποθετήσεις, ο ΟΣΕΘ ανακοινώνει ότι στις 30 Νοεμβρίου, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα μπουν στο Μετρό, χρησιμοποιώντας «έξυπνες κάρτες» και «ηλεκτρονικό εισιτήριο», υπηρεσίες που θα σηματοδοτήσουν την ψηφιακή μετάβαση στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Σε απάντηση των σχετικών αναφορών, υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουνίου 2019 προκηρύχθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Διαγωνισμός για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό, Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου ΟΣΕΘ».

Στη συνέχεια επιλέχθηκε Ανάδοχος η Κ/Ξ Τέρνα Ενεργειακή – Indigital – AMCO και υπεγράφη η σχετική σύμβαση που περιλάμβανε την υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος αυτοματοποιημένης συλλογής κομίστρου την προμήθεια και διάθεση 2 εκατ. εισιτηρίων και 200.000 «έξυπνων» καρτών απεριορίστων διαδρομών με χωρητικότητα 4k.

Τα 2 εκατ. επαναφορτιζόμενα εισιτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα μηχανήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΣΕΘ που τοποθετούνται και στο μετρό. Οι 200.000 κάρτες 4Κ αν και χαμηλού λογισμικού σχεδιασμού δύναται να χρησιμοποιηθούν σε μηχανήματα του ΟΣΕΘ.

Ταυτόχρονα, επιπλέον 960.000 «έξυπνες κάρτες» που προμηθεύεται ο ΟΣΕΘ μέσω διεθνούς διαγωνισμού θα είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τα μηχανήματα επικύρωσης και ακύρωσης που θα τοποθετηθούν στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα , προχωρά κανονικά η τροποποίηση της σύμβασης της ΚτΠ για επιπλέον 2,7 εκατ. εισιτήρια (για χρήση και στο μετρό) και για 100.000 ηλεκτρονικές κάρτες χωρητικότητας 8k μετά την εκ νέου εξέταση από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή