Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Νέο μήνυμα του 112

Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες
Newsbomb.gr/ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
2'

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται για τρίτη ημέρα.

Με μήνυμα από το 112 ειδοποιήθηκαν στις 7.20 το πρωί όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά και Ρέθι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 132 οχήματα και με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν ρίψεις νερού από 5 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Αν και από το πρωί της Δευτέρας (30/9) δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές εστίες μεγάλης εκτάσεως μέχρι και αυτή την ώρα.

H έκταση του πύρινου μετώπου έφτασε τα 32 χλμ. ενώ οι φλόγες έφτασαν κοντά στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, η κυκλοφορία στην οποία διεκόπη χθες το βράδυ. Ωστόσο ο δρόμος άνοιξε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Θρήνος για τους δύο νεκρούς

Οι φλόγες οδήγησαν σε θάνατο δύο άτυχους ανθρώπους, ηλικίας 35 και 40 ετών, που είχαν χαθεί τα ίχνη τους στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας και στη συνέχεια βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Πρόκειται για δύο άνδρες που πήραν τα μηχανάκια τους για να μεταβούν οικειοθελώς προς το μαντρί γνωστού τους προσώπου, για να τον βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

Σχετικές ειδήσεις