Θεσσαλονίκη: Φουγάρο οικοδομής έσπασε και έπεσε σε τραπεζοκαθίσματα λόγω των ισχυρών ανέμων

Το συμβάν σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Προξένου Κορομηλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Φουγάρο οικοδομής έσπασε και έπεσε σε τραπεζοκαθίσματα λόγω των ισχυρών ανέμων
2'

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα και τραυματίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ένα φουγάρο από οικοδομή αποκολλήθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, και έπεσε πάνω σε τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γιώργου Δημαρέλου, το συμβάν σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Προξένου Κορομηλά και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές για την απομάκρυνση του επικίνδυνου φουγάρου.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση του κ. Δημαρέλου, «ο δρόμος αποκλείστηκε και χωρίς να χρειαστεί να μπλέξουμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες το ξενοδοχείο προσφέρθηκε με δικά του έξοδα να αποκατασταθεί η ασφάλεια για όλους στην περιοχή χρηματοδοτώντας την απομάκρυνση του επικίνδυνου φουγάρου».

Ολόκληρη η ανάρτηση του αντιδήμαρχου Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Δημαρέλου:

«Επειδή τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται, θέλω να μοιραστώ τι συνέβη χθες και σήμερα στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, που λίγοι πήραν χαμπάρι λόγω της αστραπιαίας αντίδρασης και του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Πυροσβεστικής, αλλά κυρίως λόγω της διοίκησης του ξενοδοχείου Δάιος.

Χθες, γύρω στις 00:30 ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος από τη γωνιακή πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Προξένου Κορομηλά. Λόγω των ισχυρών ανέμων, το φουγάρο που εξυπηρετούσε το… Σνούπι για όσους θυμούνται, και που ακόμα στεκόταν στην ταράτσα της οικοδομης, έπεσε και σταμάτησε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Πρώτα όμως ένα κομμάτι από το φουγάρο αποκολλήθηκε και για καλή τύχη όσον καθόντουσαν στο εστιατόριο από κάτω, έπεσε πάνω στις ομπρέλες και ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.

Αμέσως ήρθε η Πυροσβεστική και εγώ εκ μέρους του Δήμου, ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας και νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ο δρόμος αποκλείστηκε και χωρίς να χρειαστεί να μπλέξουμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες το ξενοδοχείο προσφέρθηκε με δικά του έξοδα να αποκατασταθεί η ασφάλεια για όλους στην περιοχή χρηματοδοτώντας την απομάκρυνση του επικίνδυνου φουγάρου.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση του ξενοδοχείου γιατί ανέλαβε τα σημαντικά έξοδα μιας εργασίας, ως μη όφειλε. Πόσο καλύτερη θα ήταν η πόλη μας, αν όλοι μας κάναμε πολύ μικρότερα πράγματα, ως οφείλουμε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή