Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια που έκανε πεζοπορία

Η άτυχη τουρίστρια μετά το δάγκωμα της οχιάς εμφάνισε και αλλεργία στο αντίδοτο που της χορήγησαν
1'

Κοντά στον θάνατο βρέθηκε μία τουρίστρια που κάνει διακοπές στο νησί της Κεφαλονιάς όταν δέχθηκε επίθεση από μία οχιά η οποία την δάγκωσε κατά τη διάρκεια που έκανε πεζοπορία σε δύσβατη περιοχή. Μάλιστα η άτυχη τουρίστρια, εμφάνισε και αλλεργία στο αντίδοτο του δηλητηρίου της οχιάς που της χορήγησαν οι γιατροί.

Η τουρίστρια κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ με το κινητό της και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Λόγω του δύβατου της περιοχής ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την διακομιδή της, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή το εμπόδισαν να προσγειωθεί.

Οι διασώστες που είχαν σπεύσει στο σημείο που βρίσκονταν η τουρίστρια την ακινητοποίησαν προκειμένου να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος ενώ στο σημείο έφτασε ένα όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο τη μετέφερε σε σημείο προσβάσιμο για το ασθενοφόρο που την παρέλαβε.

Η τουρίστρια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Αργοστολίου όπου της χορηγήθηκε ειδικός αντιοφικός ορός, όμως παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και η κατάστασή της θεωρήθηκε κρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί αντιμετώπισαν την αλλεργική αντίδραση που εμφάνισε και, πλέον, η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Σχετικές ειδήσεις