Δήμος Αλίμου: Η δικαίωση για την ΕΤΑΔ έναντι των ισχυρισμών από πλευράς του δήμου

Τι αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου

Δήμος Αλίμου: Η δικαίωση για την ΕΤΑΔ έναντι των ισχυρισμών από πλευράς του δήμου
2'

Στα δικαστήρια με την ΕΤΑΔ ΑΕ, έφτασε η υπόθεση της παραλίας του Αλίμου την οποία ο δήμος διεκδικεί και θέλει να λειτουργεί ως «ιδιοκτήτης».

Βάσει της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και σύμφωνα με την διάταξη του 196 Ν. 4389/216, όπως αυτός ισχύει, σκοπός της ΕΤΑΔ ΑΕ είναι να αξιοποιεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, με κάθε πρόσφορο τρόπο, τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που περιέρχονται στην κυριότητα της δυνάμει του ως άνω νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιήλθαν στην πλήρη κυριότητα , νομή και κατοχή της αιτούσας (ΕΤΑΔ).

Στην υπ’ αρ. 70012/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 25-9-2024 μεταξύ της αιτούσας ΕΤΑΔ Α.Ε. κατά του Δήμου ΑΛΙΜΟΥ, αναφέρονται τα εξής κάτωθι:

– Η ΕΤΑΔ ΑΕ είναι κύριος και νομέας της Έκτασης της Παραλίας Ζέφυρος και έχει δικαίωμα διαχείρισης της περιοχής.

Οι εταιρίες ”ΑΛΙΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ” & ” ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ” μισθώνουν τον χώρο, επί του οποίου ο Δήμος Αλίμου δεν διαθέτει δικαιώματα παρέμβασης και εκμετάλλευσης. Συνεπώς, ο Δήμος Αλίμου πρέπει με απειλή ποινής προστίμου 1000 ευρώ για κάθε παράβαση της δικαστικής απόφασης να απέχει από οποιαδήποτε μελλοντική διατάραξη επί της περιουσίας της ΕΤΑΔ ΑΕ και από οποιαδήποτε πράξη παρεμποδίζει την λειτουργία των καταστημάτων Penarrubiaκαι Μαριδάκι.

– Η από 17/03/2017 Σύμβαση, που είχε υπογράψει ο Δήμος Αλίμου με την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του χώρου (53.822,70 τ.μ.) είναι καθ’ ολοκληρία άκυρη και άρα ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα διαχείρισης της εκτάσεως ούτε βεβαίως πρόκειται περί κοινοχρήστου χώρου.

– Η ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ (μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου) δεν απέδειξε, ότι έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει παρέμβαση υπέρ του Δήμου.

– Η συμπεριφορά του Δήμου, να τοποθετήσει εγκαταλελειμμένα οχήματα μπροστά από το ΚΥΕ Penarrubia, η οποία εμφανίστηκε από πλευράς του ως ακτιβισμός και διαμαρτυρία, αποτελεί παράνομη πράξη και επί της ουσίας ομολογία, ότι ο Δήμος παρανόμως παρενέβη στην περιουσία της ΕΤΑΔ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή