Κέρκυρα: Στον ανακριτή η 49χρονη που μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύζυγό της - Τι θα ισχυριστεί

Η 49χρονη αναμένεται να υποστηρίξει πως το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε άμυνα
1'

Στον ανακριτή μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (2/10) η 49χρονη που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον σύζυγό της τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κέρκυρα.

Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη άσκησε δίωξη σε βάρος της, ενώ οι κατηγορίες που την βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 49χρονη αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιων του ανακριτή ότι βρίσκονταν σε άμυνα καθώς όπως ισχυρίζεται ο 68χρονος το μοιραίο βράδυ είχε ασκήσει βία εναντίον της και αυτό το οποίο εκείνη έκανε ήταν να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Όπως μεταφέρει ο δικηγόρος της 49χρονης, η καθ’ ομολογίαν δράστις υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγο της αλλά να προστατευτεί. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία, και από τις δυο πλευρές το 2022 και το 2024.

Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το Χαμόγελο του Παιδιού που κάνει λόγο για νοσηρές συνθήκες εντός του συγκεκριμένου οικογενειακού περιβάλλοντος από το 2021, ενώ είχαν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές. Είχαν γίνει αναφορές και για περιστατικά παραμέλησης του 11χρονου κοριτσιού, οι οποίες εστάλησαν και στην εισαγγελία.

Σχετικές ειδήσεις