Κρήτη: Ζούσε σε βουνά και σε κλειστά σπίτια για να γλιτώσει τη φυλακή - Πώς συνελήφθη

Κρήτη: Ο 45χρονος «φαντομάς» είχε βρει τελευταία «κρησφύγετο» σε κλειστές εξοχικές κατοικίες της Βιάννου

Κρήτη: Ζούσε σε βουνά και σε κλειστά σπίτια για να γλιτώσει τη φυλακή - Πώς συνελήφθη
3'

Σαν ασκητής ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη 45χρονος Αλβανός που καταζητούνταν με καταδιωκτικά έγγραφα σε βάρος του για διάφορες ποινικές υποθέσεις. Κάποιες φορές κρυβόταν στα βουνά και στα λαγκάδια και άλλες επέλεγε να «τρυπώνει» σε κλειστές εξοχικές κατοικίες, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι ένοικοι απουσίαζαν για μεγάλα διαστήματα. Φυσικά, ορισμένες φορές, δεν έλειπαν και τα απρόοπτα.

Στο παρελθόν είχε καταφέρει να το «σκάσει» την τελευταία στιγμή από κατοικία σε χωριό της Ιεράπετρας που ήταν κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν τελικά να μισθώσουν το σπίτι σε ένα ζευγάρι Γάλλων και όταν κάποιος δικός τους πήγε να ανοίξει την κατοικία για να τη δουν οι ενδιαφερόμενοι, αντίκρισαν τρόφιμα στο τραπέζι και έναν άγνωστο άνδρα να το σκάει από την πίσω μπαλκονόπορτα και να τρέχει μέσα στους ελαιώνες.

Αυτή τη φορά όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του 45χρονου φυγόποινου, ο οποίος είχε «μετακομίσει» στο γειτονικό νομό και εν προκειμένω στον Χόνδρο της Βιάννου.

Εγκλωβίστηκε σε κλειστή εξοχική κατοικία την οποία χρησιμοποιούσε ως προσωρινό κρησφύγετο κατά την συνήθη τακτική του. Το ενδιαφέρον είναι-και είναι χαρακτηριστικό του έξυπνου τρόπου με τον οποίου δρούσε-ότι η κατοικία στην οποία κοιμόταν, δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα. Κινούνταν στα σκοτεινά για να μην τραβήξει την προσοχή περίοικων.

Για τα τρόφιμα ωστόσο και τα πράγματα που χρειάζονταν ψυγείο, χρησιμοποιούσε παρακείμενη εξοχική κατοικία που επίσης ήταν κλειστή.

Αλλού δηλαδή είχε τα τρόφιμα, αλλού κοιμόταν.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Η ιδιοκτήτρια της εξοχικής κατοικίας, στην οποία ο 45χρονος χρησιμοποιούσε το ψυγείο και γενικότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, επισκέφθηκε το σπίτι της και τότε διαπίστωσε ότι το καλώδιο του ψυγείου ήταν κανονικά στην πρίζα, αν και πάντα φρόντιζε να το αποσυνδέει όταν έκλεινε το σπίτι.

Όταν πια άνοιξε το ψυγείο και είδε μέσα μία τσάντα με πράγματα, βεβαιώθηκε πέραν από κάθε αμφιβολία ότι κάποιος ξένος είχε «κατοικοεδρεύσει» στο εξοχικό της.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, πήρε αμέσως στο τηλέφωνο τον πρόεδρο του Χόνδρου, Χαράλαμπο Θεοδοσάκη, ο οποίος είναι αστυνομικός στο Α.Τ. Βιάννου για να ζητήσει την συνδρομή του.

Αφού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παρανόησης, να μπήκε δηλαδή κάποιος συγγενής στο σπίτι και η ιδιοκτήτρια να μην το γνώριζε, μετέβη στο σημείο.

Εκεί τον περίμεναν η ιδιοκτήτρια και ο γιος της. Κάποια στιγμή και ενώ συνομιλούσαν, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε μία κίνηση, σαν σκιά, πίσω από την τζαμένια πόρτα παρακείμενης εξοχικής κατοικίας, η οποία επίσης ήταν κλειστή.

Αντιλαμβανόμενος ότι κάποιος ήταν μέσα, άρχισε να τον καλεί να βγει έξω, ασφαλίζοντας ταυτόχρονα περιμετρικά το σπίτι, με την συνδρομή γνωστών που βρέθηκαν στο σημείο.

Όταν πια κατάλαβε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να βγει έξω ο ύποπτος, ζήτησε τηλεφωνικά άδεια από τον ιδιοκτήτη να σπάσει την πόρτα και να μπει ο ίδιος μέσα, όπως και έγινε. Ο 45χρονος σαστισμένος και κυκλωμένος περιμετρικά, δεν έκανε καμία κίνηση διαφυγής και έτσι συνελήφθη.

Οι κλειστές κατοικίες, εξοχικές και μη, πάντα αποτελούσαν διέξοδο προσωρινής κρυψώνας για φυγόδικους και φυγόποινους, ακόμα και σε τρανταχτές υποθέσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή