Θεσσαλονίκη: «Το κορίτσι μου βγήκε από την εντατική», λέει στο Newsbomb.gr o πατέρας της 34χρονης

Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πατέρας της 34χρονης Στεφανίας που μαζί με τον σύζυγο της και το δυο ετών παιδί της παρασύρθηκαν από όχημα που οδηγουσε μεθυσμένος ένας 46χρονος
3'

Της Φανής Χαρίση

Τα πρώτα ευχάριστα νέα ήρθαν επιτέλους για τις οικογένειες του ζευγαριού που το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου παρασύρθηκαν μαζί με το δίχρονο παιδάκι τους, από όχημα που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ένας 46χρονος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην διασυνδετήρια οδό μεταξύ των εθνικών οδών, Θεσσαλονίκης- Μουδανιών και Θεσσαλονίκης- Περαίας.

Η παράσυρση ήταν τόσο σφοδρή καθώς ο οδηγός του οχήματος λόγω της μέθης δεν είχε καν προσπαθήσει να φρενάρει με το όχημα του να εμβολίζει το ζευγάρι και το καροτσάκι με το παιδί, και να καταλήγει δεκάδες μέτρα μακριά σε ένα χωράφι. Το ζευγάρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και αμέσως εισήχθη στη ΜΕΘ ενώ ευτυχώς το δύο ετών αγοράκι του ζευγαριού που βρισκόταν πάνω στο παιδικό καροτσάκι ήταν σε καλύτερη κατάσταση, νοσηλεύτηκε σε κλινική ενώ στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Μιλώντας στο Νewsbomb.gr ο πατέρας της 34χρονης είπε ότι η κόρη του, Στεφανία, βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και πλέον νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

«Το κορίτσι μου έχει βγει από την Εντατική. Προς το παρόν είναι καλά βέβαια έχει προβλήματα από το σοκ και από το χτύπημα αλλά σιγά σιγά πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε» δήλωσε ο πατέρας της 34χρονης Στεφανίας η οποία κατά την παράσυρση ήταν έγκυος πέντε μηνών και λίγες ημέρες μετά δυστυχώς οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του εμβρύου καθώς δεν είχε παλμούς ζωής.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κυριάκος, ο 37χρονος γαμπρός του «ακόμα δεν έχει βγει από την εντατική γιατί είχε πιο πολλά χτυπήματα αλλά οι γιατροί λένε ότι πάει καλά. Ανησυχούμε για τον Νίκο μας πάρα πολύ. Περιμένουμε να ανοίξει τα μάτια του και έστω να μιλήσει λίγο».

«Περιμένουμε πως και πως να γίνει καλά και ο γαμπρός μου και να βγει από την εντατική. Να γίνουν καλά τα παιδιά μας αυτό περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχουν πάρει στο σπίτι του το δύο ετών εγγονάκι του.

«Το εγγονάκι μας, ο Χρηστάρας μας, δόξα το Θεό είναι μια χαρά, το έχουμε εμείς στο σπίτι μας. Προσπαθήσαμε να το πάμε σε έναν καλό παιδικό σταθμό, αλλά δεν ήθελε και θα προσπαθήσουμε και πάλι να το ξαναπάμε. Άντεξε όλο αυτό που έγινε, το έχει ξεπεράσει και το πηγαίνουμε τώρα στην μητέρα του στην κλινική για να την βλέπει έστω και για λίγο γιατί δεν κάνει πολύ ώρα να είναι μέσα στην κλινική. Το εγγονάκι μας είναι καλά» ανέφερε.

Ο κ. Κυριάκος τόνισε ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι πάρα πολύ καλοί και τους ευχαριστεί θερμά για τα όσα κάνουν για να γίνουν καλά τα παιδιά του ενώ παράλληλα ευχαρίστησε «όλη την Ελλάδα για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα παιδιά μου».

Το ζευγάρι μαζί με το παιδάκι τους που ζουν στο Βέλγιο βρέθηκαν για διακοπές στη Θεσσαλονίκη και την ώρα της παράσυρση τους πήγαιναν πεζή για να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο και να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Το συμβάν σόκαρε όλη την ελληνική κοινωνία. Ο 46χρονος που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και στη συνέχεια δήλωσε στις ανακριτικές αρχές ότι είχε «πιει ένα ποτηράκι τσίπουρο» βρίσκεται προφυλακισμένος με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που έπιανε το τιμόνι μεθυσμένος καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία είχε εντοπιστεί τουλάχιστον άλλες πέντε φορές να οδηγεί μεθυσμένος ενώ του είχε αφαιρεθεί και το δίπλωμα οδήγησης για αρκετές ημέρες. Μάλιστα το 2020 είχε παρασύρει στην Καλαμαριά μια 77χρονη προκαλώντας της σωματικές βλάβες.