Γλυφάδα: Οριστική αποβολή για την μαθήτρια που ξυλοκόπησε την 14χρονη

Ωστόσο η δεύτερη εμπλεκόμενη στην υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα, συνεχίζει κανονικά την φοίτηση της στο σχολείο της 
3'

Οριστική αποβολή επέβαλε το σχολείο σε μια από τις εμπλεκόμενες μαθήτριες στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα. Η απόφαση πάρθηκε προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας και η εν λόγω μαθήτρια θα συνεχίσει την φοίτηση της σε άλλο σχολείο της περιοχής, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Μάλιστα, η δεύτερη εμπλεκόμενη στην υπόθεση συνεχίζει κανονικά την φοίτηση της στο ιδιωτικό σχολείο, παρότι ο πατέρας του θύματος ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή το σχολείο για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Φωτογραφία δράστριας με όπλο

Συνεχίζεται ανελέητα, παρά την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ο διαδικτυακός πόλεμος που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης κοπέλας στη Γλυφάδα, από συνομήλικες της.

Τα διαδικτυακά καλέσματα αφορούν αντίποινα, σε βάρος όσων συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της και παραδοχή εμπλοκής στο επεισόδιο που σόκαρε όλη τη χώρα, με κάποιες από τις παριστάμενες να ενημερώνουν μέσω βίντεο ότι δεν είχαν ενεργό συμμετοχή.

Παρά την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών και την αυτεπάγγελτη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανήλικοι έχουν μετατρέψει διαδικτυακές πλατφόρμες σε αρένα.

Η 14χρονη λίγες ημέρες πριν τον άγριο ξυλοδαρμό της στην Γλυφάδα, είχε δεχτεί ακόμη μια άγρια επίθεση από συμμαθήτριά της, που της είχε κάνει τη ζωή κόλαση.

Είναι το βίντεο ντοκουμέντο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA. Η συμμαθήτρια της 14χρονης μόλις πληροφορήθηκε ότι η ανήλικη με το συγκεκριμένο βίντεο θα πάει να κάνει καταγγελία στην αστυνομία, τότε ήταν που ξεκίνησε να δέχεται απειλές στα social media.

«Μόνο αυτό σου λέω, στείλε το τώρα το βίντεο μη γίνει χαμός. Και όχι από εμένα… από τις υπόλοιπες κοπέλες, τις είδες πιστεύω, στείλε το βίντεο τώρα!», αναφέρουν τα μηνύματα την πριν την επίθεση στην 14χρονη.

Για την περίπτωση του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα ελέγχθηκαν τουλάχιστον 3 κορίτσια.

Όπως διαπιστώθηκε μία από τις ανήλικες ανέβασε μια εικόνα στα social media, στην οποία φαίνεται να κρατά όπλο μέσα σε σχολική αίθουσα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία ελέγχεται από τους αστυνομικούς ενώ έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Το όπλο ελέγχεται αφενός για το εάν είναι ψεύτικο και αφετέρου, από ποιον λογαριασμό αναρτήθηκε και πότε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων προβλέπουν αυξημένες ποινές για τους γονείς, που μπορεί να φτάνουν έως και τη φυλάκιση σε περίπτωση παραμέλησης ανηλίκου. Το ηλικιακό όριο κατά το οποίο έχει ποινική ευθύνη ο ανήλικος, ωστόσο, παραμένει στα 15 έτη και δεν μειώνεται στα 14.

Στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr έχουν γίνει από τον περασμένο Απρίλιο 407 αναφορές, το 56% εκ των οποίων για σωματικές επιθέσεις, ενώ το 47% αφορά παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega: