Η κλιματική αλλαγή έφερε τις μπανάνες στην Ήπειρο

Σε ποια περιοχή της Ηπείρου μπορεί κάποιες να συναντήσει μπανανιές 

Η κλιματική αλλαγή έφερε τις μπανάνες στην Ήπειρο
1'

Οι μπανάνες ανέκαθεν ήταν προϊόν εισαγωγής ωστόσο με την κλιματική αλλαγή κάτι τέτοιο φαίνεται πως πλέον αποτελεί παρελθόν καθώς η πρώτη παραγωγή μπανάνας στη χώρα είναι γεγονός.

Η Λούτσα Πρεβέζης είναι μια περιοχή η οποία κατά βάση φημίζεται για τις παραλίες της, και τελευταία δείχνει να αποκτά υποτροπικό κλίμα, με αποτέλεσμα να παράγει πλέον και μπανάνες.

Την πρωτοβουλία είχε ο Δημήτριος Ευθυμίου, πρόεδρος ενοικιαζομένων δωματίων νομού Πρεβέζης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ERT ξεκίνησε με γλάστρες που είχαν κάποια φυτά μπανανιάς τα οποία τοποθέτησε ως ντεκόρ στο ξενοδοχείο του.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη χρονιά δεν απέδωσε κάτι, , η δεύτερη τον γέμισε αισιοδοξία ότι η επιμονή και η υπομονή του θα ανταμειφθεί. Έτσι και έγινε καθώς φέτος παρήγαγε πέντε τσαμπιά τα οποία κατανάλωσαν ένοικοι του ξενοδοχείου, ενώ ακόμη δύο είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Όπως εξηγεί είναι κατά μικρότερες σε μήκος, αλλά πιο παχιές και φυσικά η γεύση τους είναι ασυναγώνιστη.

Ο ίδιος ελπίζει πως η δική του πρωτοβουλία θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους που θα ήθελαν να αντικαταστήσουν με μπανανιές κάποιες καλλιέργειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Πηγή Φωτογραφιών: ERTNEWS

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή