Γιατί γέμισε ποντίκια το κέντρο της Αθήνας;

Ο Δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για τοποθέτηση δολωμάτων και επισημαίνει ότι παρακολουθεί την πλατεία και «παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις» για τα ποντίκια

Γιατί γέμισε ποντίκια το κέντρο της Αθήνας;
unsplash
2'

Βίντεο που δυσφημούν την «βιτρίνα» της Αθήνας και συγκεκριμένα την πλατεία Συντάγματος κάνουν το τελευταίο διάστημα τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστές… ποντίκια.

Τεράστια τρωκτικά «κόβουν βόλτες» στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα δίπλα από τον κόσμο που περνά. Ξετρυπώνουν από διπλανά φρεάτια έχοντας γεμίσει την πλατεία Συντάγματος και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με φωλιές. Αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία με τον Δήμο Αθηναίων να κάνει την προσπάθεια του με δράσεις για την εξόντωση τους και προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για τοποθέτηση δολωμάτων και επισημαίνει ότι παρακολουθεί την πλατεία και «παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για τα τρωκτικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:

13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.

19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

Η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό.

Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας σε κάθε σημείο της πόλης.»

Γιατί έχει γεμίσει το κέντρο της Αθήνας με ποντίκια

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι και τα ποντίκια μπορεί να μην «τρέφουν» ιδιαίτερη συμπάθεια οι μεν για τους δε, όμως διάγουν παράλληλους βίους καθώς τα δεύτερα βρίσκονται πάντα όπου βρίσκεται ο κόσμος και δρουν υπόγεια.

Το κέντρο της Αθήνας, έχει κατακλυστεί από αρουραίους, με τους αρμόδιους του δήμου να αποδίδουν το φαινόμενο στη διατάραξη που προκαλούν τα έργα του μετρό. Ζήτημα αποτελούν και οι βροχοπτώσεις που πλημμυρίζουν τις φωλιές τους και τα αναγκάζουν να βγουν στην επιφάνεια σύμφωνα με το «Bήμα».

Αποτελεί ένα φαινόμενο που δεν επιλύεται εύκολα λόγω της υπέρμετρης γονιμότητας τους, η οποία είναι αλληλένδετη με την προσφορά τροφής και η προσφορά τροφής στα αστικά κέντρα ολοένα και αυξάνεται. Μάλιστα, τα πράγματα δυσχαιρένουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή